Evo zašto žene žive duže: Ubrizgavao je sam sebi spermu u rame kako bi se rešio bola, a onda su ga stigle posledice

Kako bismo ublažili bol spremni smo na svakakve ludorije

  • 2

U nameri da ublaži bol jedan muškarac (33) ubrizgavao je sam sebi sopstvenu spermu i to pola godine pre nego su lekari to saznali.

Kada se obratio lekaru zbog jakog bola u donjem delu leđa, on je primetio da na ruci ima crveni osip i otok u ramenu. Njegova ruka postala je inficirana celulitisom kao posledica bizarne navike za koju lekari kažu da je opasna.

Može li sperma da ublaži bol? Foto: Pixabay.com

- On je sam izmislio ovaj lek bez bilo kakvog savetovanja sa lekarom. Rekao je da je jednom mesečno ubrizgavao sebi spermu i to konstantno 18 meseci koristeći pri tom hipodermičnu iglu koju je kupio na internetu, rekla je doktorka Lisa Dun za irski medicinski časopis.

Ubrizgavanje sperme mu nije izlečilo bol u leđima koji se samo pojačao nakon što je on dizao teške predmete, ali mu se stanje popravilo nakon kratke hospitalizacije. Izašao je iz bolnice pre nego su lekari imali priliku da mu izvade spermu iz ruke. Ovaj slučaj u kome je sperma muškarca procurila u meko tkivo usled ubrizgavanja injekcije je prvi ovakav slučaj zabeležen u medicinskoj praksi.

Nikada nisu urađeni testovi koji ispituju uticaj sperme na mišiće i vene kada se ubrizgaju injekcijom, a još manje je poznato da su se neki ljudi sami ovako lečili kada ih nešto boli.

Da li bi ovako mogao da se leči bol u leđima? Izgleda da ne. Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/stockimages

- Ovaj slučaj ukazuje na to koliko je rizično eksperimentisati sa medicinom i lekovima koji nisu medicinski testirani i odobreni, rekla je doktorka.

Jedini ekperiment slične vrste rađen je u laboratoriji kada su naučnici ubrizgavali ljudsku spermu u tela pacova i zamorčića. U ovom istraživanju koje je sprovedeno 1945. godine ubrizgavanje sperme u tela ženskih pacova dalo je samo negativne rezultate.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA