Ukoliko imate ove simptome dok pijete zeleni čaj budite sigurni da uništavate svoje telo i zdravlje

Najbolji način da se odviknete od kafe jeste da je zamenite čajem

  • 0

Kao alternativu za kafu često stručnjaci predlažu zeleni čaj koj ise čini kao mudra odluka, ali samo ukoliko ga konzumirate u ograničenim količinama.

Oprez kod zelenog čaja se savetuje zbog tanina koje sadrži, a koji sprečavaju absorpciju gvožđa iz prirodnih izvora kao šro su jaja, mlečni proizvodi i grašak. Jedino neće da utiče na absorpciju gvožđa iz mesa, ali to ljudima koji suvegetarijanci ne znači.

Budite oprezni sa zelenim čajem. Foto; Pixabay.com

Ako svakodnevno pijete zeleni čaj, prestanite da ga pijete u uobičajenim količinama ukoliko prometite da imate osećaj anksioznosti ili primetite da ste dobili dijareju. Zeleni čaj može da bude opasan po dijabetičare, ljude koji imaju nekih problema sa srcem, a povećava i rizik od krvarenja. Ispijanje velikih količina ovog čaja može da poveća očni pritisak, pa se ne savetuje ljudima koji pate od glaukoma. Visok krvni pritisak je takođe alarm za oprez sa zelenim čajem jer kofein koji sadrži može samo da ga poveća.

Nemojte da ga pijete ukoliko se spremate za spavanje, a simptom da ste preterali je i uznemireni stomak. Dehidratacija je takođe opasnost koja vreba, a ima uticaja i na izvesne lekove pa ako uzimate određenu terapiju raspitajte se kod vašeg lekara ili farmaceuta kako zeleni čaj utiče na dejstvo lekova.

Ljudi sa visokim pritiskom treba da vode računa koliko zelenog čaja unose dnevno. Foto; Pixabay.com

Zeleni čaj je veoma delotvoran kod nekih oboljenja, pa se tako savetuje da u slučaju povišenog holesterola tri puta dnevno trebate da popijete po 150ml čaja 2 sata pre obroka i tako 4 nedelje.

Ograničite dnevni unos na 4 šoljice dnevno jer vam ova količina može pomoći da smršate, ne sadrži previše kofeina i ne bi trebala da utiče negativno na absorpciju gvožđa u našem organizmu. Najbolj eje da ga ne pijete na prazan stomak jer samo tako će se iz njega absorbovati korisni antioksidanti.

(Telegraf.rs/webmd.com/food.ndtv.com/finirecepti.net.hr/)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA