Majci dvoje dece su rekli da je premlada za rak i da joj ništa ne fali, a onda je u kupatilu otkrila jezivu istinu (FOTO)

Ova žena je preživela pravi horor i još uvek nije gotovo, ali ona se bori

  • 1

Bet Parvis (37) iz Eseksa je majka dvoje dece kojoj je rečeno da je premlada da bi imala rak, a onda je ona napipala tumor dok je bila u toaletu. Ispostavilo se da je to karcinom u četvrtom stadijumu.

Bet je mislila da ima sindrom nervoznih creva jer je nakon pregleda kod lekara specijaliste bila uveravana "da joj ništa ne fali". Svi simptomi koje je imala su pripisani manjim problemima u organizmu koji bi trebalo da se stabilizuiju sami od sebe.

Dva puta je bila kod lekara i oba puta joj je rečeno da ide kući i da se javi ukoliko se simptomi pogoršaju.

Međutim, ona je bila uverena da nešto nije kako treba, jer je u aprilu 2016. godine napipala izraslinu dok je sedela na toalet šolji.

Sadašnja 39-togodišnjakinja kaže da je tada prvo videla krv, a zatim osetila neopisiv bol, što je i prenela lekarima. Kaže i da je bukvalno osećala da se nešto nalazi u njenoj utrobi.

- Imala sam utisak da se nešto zaglavilo u meni. Kada sam probala da se obrišem shvatila sam da ima gomila krvi - kaže gospođa Parvis.

Hitno je prevezena u bolnicu i i dalje je mislila da ima prolaps rektuma, odnosno stanje kada rektum izađe iz analnog otvora. Test je pokazao da ima polip, prekancerogenu izraslinu, u crevima.

Međutim, ispostavilo se da ima karcinom creva i to u četvrtom stadijumu, odnosno u onoj fazi kad je neizlečiv i kad su šanse za preživljavanje minimalne.

- Nažalost kad sam prvi put tražila lekarsku pomoć rekli su mi da sam premlada da bih imala rak - prisetila se Bet.

Nekoliko dana posle dijagnostifikacije je počela sa tretmanima hemoterapije, sa nadom da će dočekati još neki rođendan svoje dece. Džozef ima sada 10 godina, a Abigejl osam.

U oktobru prošle godine Bet je imala tešku operaciju kada joj je tumor izvađen, a u decembru je počela novu tromesečnu turu hemoterapija, jer je CT skener pokazao da se rak proširio na pluća. Imala je i tada tešku operaciju.

- Prošla sam mnogo velike muke sa operacijama, ali i nikada se ni od jedne nisam zaista oporavila. Najviše zbog toga što su mi ugrađivani veštački otvori za creva, a i imala sam raspadanje tkiva između analnog i vaginalnog otvora. Bilo je grozno, sve je izlazilo iz mene svuda bez granice - ispričala je Bet.

Doktori nisu optimistični i bez obzira što je sada "čista", misle da će se bolest vratiti.

Inače, od raka creva godišnje umre 3.000 ljudi samo u Srbiji.

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😭

    7. februar 2019 | 12:47

    Znači zdravstvo im je kao u Srbiji. Idi kući, nije ti ništa. A posle - šta ste čekali do sada? 😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA