Rešite se neprijatnog mirisa znoja i zadaha uz pomoć ovih fantastičnih namirnica

Hiperhidratacija i veliko znojenje može da dovede do toga da pocrvenimo i osetimo se posramljeni

  • 4

Neki proizvodi kao što je paradajz, kupus ili kafa povećavaju znojenje i čine da se miris tela ne oseća i ne bude jak.

Postoje neka prirodna rešenja koje možete da primenite ne biste li to izbegli.

Kokosovo ulje

Nanesite ovo ulje direktno na problematične regije. Foto: Pixabay.com

Jedno je od najefikasnijih sredstava koje može da da vašem telu prijatan miris. Ima antimikrobijalno dejstvo i sprečava širenje bakterija, dok laurična kiselina uništava neprijatan miris. Nanesite kokosovo ulje jednom do dva puta dnevno nakon tuširanja.

Limun i drugi citrusi

Neprijatan miris pazuha nije jedino što limun svojim antiseptičkim dejstvom može da suzbije. Dobar j ei kod neprijatnog zadaha uzrokovanog bakterijama. Popijte čašu vode sa limunom ujutru kako biste izbegli neprijatnosti. Druga opcija je da utrljate limunov sok na stopala i ispod pazuha, ostavite da se osuši i posle isperete.

Peršun

Koristite što više peršuna. Foto-ilustracija: Foter/abbyladybug

Popularan je kao lek za tretiranje neprijatnog mirisa tela. Ima visok sadržaj hlorofila, a sveža aroma mu daje efekat dezodoransa. Čisti telo i bori se protiv bakterija koje telu daju loš miris.

Žalfija

Sadrži flavonoide kao što je apigenin, diosmetin i luteolin. Ima vitamine, fitoside i druge komponente. Ima veoma dobrog uticaja na zdravlje i deluje protivupalno i antibakterijski. Budite samo oprezni jer velika količina koncentrovane žalfije može da dovede do neželjenih efekata.

Mentol

Upotrebom mentola šalje se niz impulsa znojnim žlezdama da uspore sa lučenjem znoja, pa eliminiše čak inajmanju količinu sekrecije. Možete da ga konzumirate svežeg, sušenog ili kao esencijalno ulj eu kupki.

Cimet

Odličan začin za svakodnevnu upotrebu Foto: Pixabay.com

Dodajte cimet u hranu jer je to veoma dobra navika. Poznat je po svojoj sposobnosti da eliminiše loše mirise u ustima. Ako ga konzumirate svakodnevno onda možete da se rešite i neprijatnog mirisa tela.

Zeleni čaj

Sadrži organske kiseline i tanin. POmaže u borbi protiv prekomernog znojenja i sprečava razvoj bakterija. Odličan je za stopala, usta i telo, p avam preporučujemo da pijete ovaj čaj svakoga dana.

Ruzmarin

Može da blokira razvoj bakterijai da izazove neprijatan miris. Sadrži hlorofil i mentol koji imaju efekat dezodoransa. Nedostatak cinka u telu izaziva povećano znojenje, a kako ga ruzmarin sadrži možete uz pomoć ove biljke da nadoknadite nedostatak ovog minerala. Napravite kupku sa ruzmarinom ili pomešajte par kapi esencijalnog ulja sa 100ml vode i pređite preko pazuha i stopala.

(Telegraf.rs/brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    9. februar 2019 | 09:23

    Soda bikarbona je prava stvar..!!!

  • Jeretik

    9. februar 2019 | 09:41

    Zalepiti ova uputstva u svim vozilima gradskog prevoza, da se pojedini putnici "izleče" do velikih vrućina. Mada sam skeptičan, jer su mnogi gadljivi i na običan sapun. Trebalo bi pored upozorenja o zabrani pušenja, zalepiti i upozorenje o zabrani širenja smrada. Razumem u popodnevnom špicu, ipak ljudi se vraćaju sa posla, ali da te neko ošamuti u ranu zoru a da je očigledno da je krenuo iz kreveta a ne iz noćne smene. Užas.

  • Đurađ

    9. februar 2019 | 08:56

    Za te stvari je dovoljan sapun

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA