≫ 

12 vežbi koje će vam pomoći da prevaziđete glad u roku od 5 minuta

Postoji nekoliko vežbi koje će vam pomoći da se borite protiv gladi. Budite zadovoljni i zdravi

  • 0

Otkrivamo vežbe koje vam mogu pomoći da pobedite glad za 5 minuta ili manje...

1. Žaba koja se klati

Ova kineska vežba zahteva da ležite na leđima. Lagano podignite noge, držite ih paralelno jedna prema drugoj. Prislonite jednu ruku na grudi, a drugu na stomak. Proširite svoje grudi tako što ćete duboko disati. Obavite ovu vežbu pre svakog obroka i može vam pomoći da postanete zadovoljni sa malom količinom hrane.

2. Lotus

Foto: Pixabay.com

Kao nastavak gore pomenutih kineskih vežbi, postoji i potez koji vam može pomoći da kontrolišete svoje disanje i razmišljanje. Presavijte noge tako da vam kolena štrče, kao laticu lotosovog cveta, dok držite leđa ravno. Zadržite se tako 5 minuta i samo se usredsredite na svoje disanje.

3. Pseća poza s glavom na podu

Joga vam može pomoći da se borite protiv nagona da se prejedate, kažu istraživanja. Neke jednostavne poze, poput ove, mogu da vam pomognu da se osećate siti tokom celog dana. Sledeće vežbe su one koje vam skoro momentalno pomažu da zaboravite glad.

4. Kobra

Prvo, smestite se u pseću pozu s glavom na podu. Zatim, polako počnite da ležite na stomaku i postepeno podižite glavu, držeći vrat ravno, imitirajući zmiju. Ostanite u ovoj pozi 15 do 30 sekundi pre nego se vratite u pseću pozu s glavom na podu.

5. "Daska"

Foto-ilustracija: Profimedia

Slično kao i kobra, počnite od pseće poze s glavom na podu. Postepeno pomerajte glavu napred, ostavljajući utisak da se podižete od zemlje svojim rukama, pre nego što se vratite u prvobitnu pozu. Neki ljudi pokušavaju i sa “bočnom daskom”, koja zahteva da se celo telo održava na jednoj ruci.

6.Drvo

Možete čak i sebi pomoći dok stojite! Stanite uspravno sa rukama pored sebe. Podignite jednu nogu i postavite je na odgovarajući unutrašnji deo butine. Stavite ruke u položaj za molitvu i držite ih. Zatim preklopite noge i uradite istu stvar na suprotnoj strani.

7.Pola broda

Za ovu pozu, sedite na zemlju sa uspravljenim nogama, zatim ih savijte u kolenima i blago ih podignite u vazduh. Ispružite ruke ravno pored nogu i držite ovu pozu nekoliko sekundi.

8.Plug

Ovaj put, ustanite na noge i pokušajte glavom da dodirnete pod. Čak i ako ne možete doći do poda, samo se savijte što dalje možete i ostanite u ovoj pozi nekoliko sekundi.

9.Ratnica

Postoji više "ratnica" poza, ali samo za jednu se veruje da pomaže u borbi protiv gladi. Prvo, uspravite se. Napravite veliki korak unazad levom nogom, postavite je pod uglom od 45º, i savijte desno koleno, držeći levu nogu ravnom. Pružite obe ruke na stranu. Zadržite nekoliko sekundi.

10. Preskakanje konopca

Foto-ilustracija: pixabay

Neke jednostavne vežbe mogu pomoći u borbi protiv gladi. Prema jednoj studiji iz 2013. godine, muškarci koji su preskakali konopac, bili su manje gladni nego muškarci koji su vozili bicikl. Smatralo se da je dodatni pritisak na mišiće i kosti pomogao u borbi protiv gladi.

11. Dizanje tegova

Foto: LyndaSanchez via Foter.com / CC BY-SA

Slično konopcu za skakanje, svaka vežba koja izaziva fizički napor za vaše mišiće i kosti može pomoći da se smanji glad.

12. Intervali

Foto: pixabay.com

Intervali, ili manje vežbe koje obavljate za vreme "odmora" tokom treninga, takođe mogu pomoći da se smanji apetit. Na primer, trčite pri maksimalnoj brzini oko jednog minuta, a zatim trčite sporije oko 4 minuta. Prema jednom istraživanju, otkriveno je da sportisti jedu oko 170 kalorija manje, sat vremena nakon ovakvog treninga. Da li i vi znate neke jednostavne vežbe koje vam mogu pomoći da se borite protiv gladi? Obavestite nas!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA