≫ 

Ostala je u invalidskim kolicima doživotno jer nije obratila pažnju na veoma važan signal koji joj je telo slalo posle pirsinga nosa (FOTO)

Brazilka ostaje doživotno u kolicima nakon što je pretrpela bakterijsku infekciju kada joj je probušen nos

  • 1

Layane Dias je probušila nos u julu 2018. godine kada je imala 20 godina i kaže da je nakon toga pirsing krvario i da je bio otečen, ali ona se nije puno brinula oko toga.

U početku je mislila da se inficiralo samo to mesto, ali je sve ovo dovelo do groznice i ona je počela da oseća ozbiljne bolove u nogama. Bol u njenim nogama ubrzo se razvio u osećaj obamrlosti po celom telu, što je onemogućilo hodanje. Doktori su se borili da joj daju tačnu dijagnozu sve dok nisu otkrili bakteriju 'Staphilococcus aureus' u krvotoku.

Gospođica Dias kaže da su je doktori pitali da li ima bilo kakve posekotine na nosu jer je to područje tela u kojem se bakterija normalno razvija, a zatim im je otkrila da je radila pirsing pre nekoliko nedelja. Zbog ozbiljnosti njenog stanja odvedena je u bolnički institut u brazilskoj prestonici Braziliji, gde je MRI skeniranje pokazalo da je Dias imala 500 mililitara gnoja koji je nabio tri pršljena u kičmenu moždinu. Ona je izjavila lokalnim medijima:

- Mislila sam da je to mala infekcija, ali je kasnije izazvala groznicu. Sama sam tretirala to mesto, stavljala sam kreme i nedelju dana kasnije sve je nestalo. Nekoliko dana kasnije, nisam mogla da osetim ništa od grudi na dole.

Morala je da se podvrgne hitnoj operaciji, a odgovorni neurohirurg Osvaldo Ribeiro Markuez izjavio je lokalnim medijima da u svojoj 15-godišnjoj karijeri nikada nije video ovakvu bakterijsku infekciju izazvanu pirsingom.

Hitna operacija je uspela da zaustavi širenje infekcije koja je mogla na kraju da je ubije, ali nažalost ostala je bez bilo kakvog osećaja u nogama. Markez je rekao: „Gnoj je mogao stvoriti infekciju koja je mogla biti fatalna. Kada je tečnost uklonjena, njena koštana srž se skupila i to je sprečilo njeno stanje da se pogorša.

Dva meseca kasnije puštena je iz bolnice i bila je u šoku kad je saznala da će biti u invalidskim kolicima doživotno. Rekla je:

- Bila sam uništena. Na početku, bila je to vrlo tužna situacija. Moj život se mnogo promenio, ali sam se osećala srećnom kad sam izašla iz bolnice, jer više nisam mogla da boravim tamo. 'Upoznala sam druge mlade ljude u invalidskim kolicima i videla sam da i ovako mogu biti srećna. Sada igram košarku i rukomet.

Alessandra Romiti, dermatolog koja j razgovarala sa lokalnim medijima, rekla je da problemi sa pirsingom obično dolaze sa mesta gde je pirsing stavljen, dodajući: "Pacijent treba da vodi računa da je mesto čisto i izbegava rizik od kontaminacije." Gospođica Dias je prethodno imala tri pirsinga na desnoj strani nosa, ali je onda odlučila da se prebaci i ima jednu na levoj strani. To je bio novi pirsing koji se zarazio, nažalost" zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA