≫ 

Telefon joj je bukvalno napravio 500 rupa u oku jer je ovo podešavanje na telefonu držala na maksimumu

Sigurno vam se desilo kad god se nalazite u tamnom okruženju poput bioskopa ili restorana pa pogledate u telefon da osetite strašan bol u očima

  • 0
Polozaj ruke na telefonu

Foto: Janko Maslovarić

Ženi sa Tajvana se desilo nešto neverovatno. Napravila je 500 rupa u svojim očima jer je nesmotreno koristila mobilni telefon, a jednu opciju nije dobro podesila.

Čenine oči su počele da se mute nakon što joj je telefon stalno bio podešen na maksimalno osvetljenje.  Nije bilo bitno da li je bila pod pokrivačem u svom krevetu, gde god se nalazila nivo osvetljenosti je bio na maksimalnom nivou.

Doktori kažu da je efektivno spalila do 500 rupa u rožnjači. Prvo su joj oči postale krvave, a onda su počele da je bole i tada je žena od 25 godina tzaražila medicinsku pomoć. Njen lekar je rekao da se izlagala količini od više od 600 lumena (što je nivo osvetljenosti) svaki dan tokom dve godine, a da je preporučeni dnevni nivo otprilike 300.

Izlaganje vaših očiju na samo dva sata nečemu svetlijem od 600 lumena je kao da stavljate oči u mikrotalasnu. To nije jedina stvar o kojoj treba da brinete kada koristite mobilni telefon.

Naime, desilo se da se smart telefon se zapalio bez ikakvog upozorenja.

Foto: Tanjug/AP

Šokantni trenutak je uhvaćen na CCTV kameri, sa snimcima snimljenim u radionici za popravku mobilnih telefona u Turskoj. Serviser prima telefon od klijenta kada se on iznenada pretvara u plamen. Očigledno zabrinuti majstor ga ispušta na stakleni šalter ispred sebe, dok uređaj nastavlja da gori. Drugi zaposleni dohvata čajnik pun vode u pokušaju da ugasi plamen. Turski mediji su izvestili da se situacija desila kada je korisnik jednostavno doneo uređaj da bi zamenio bateriju.

Tako da, budite oprezni sa svojim mobilnim uređajima, jer nikad ne znate kada će se okrenuti protiv vas.

(Telegraf.rs/ladbible.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA