≫ 

Napokon otkriveno zašto smo posebno napaljeni kada smo prehlađeni

Preznojavanje, teško disanje i bol u celom telu sigurno nas ne asociraju na seks

  • 6

Mokar pokrivač, krevet pun iskorišćenih papirnih maramica i groznica su sve samo ne početak neke seks avanture, ali kada smo prehlađeni prosto ne možemo tekl tako da se obuzdamo kada je seksualno uzbuđenje u pitanju.

Istraživači ukazuju da je zainteresovanost i želja za seksom kada smo bolesni normalna pojava i može da ima veoma praktičnu i isceljujuću funkciju. Internet bruji od priča ljudi koji su se osećali veoma seksualno uzbuđeno dok su bili prehlađeni.

Namirnica koje morate da jedete i namirnice koje bi trebalo da izbegavate kada imate grip Foto: Profimedia

Veza između prehlade i naše želje za seksom veoma je jaka i realna. Postoji nebrojeno mnogo razloga koji povezuju želju za seksom i bolest. Kod muškaraca je primećen osećaj neverovatnog olakšanja nakon orgazma kao da su uzeli lek protiv bolova.

Ejakulacija, kao i svaka druga stimulacija, budi centralni nervni sistem. Stimuliše simpatički nervni sistem, isti onaj koji je zadužen za kontrolu naših krvnih sudova i tkiva. Adrenalin koji se otpušta tokom orgazma nalazi se u senci ovog telesnog odgovora.

Adrenalin koj ise oslobodi tokom jednog orgazma je teorijski u osnovi ovakvog odgovora krvnih sudova, a oni koji se nalaze u penisu, nosu i karlici se grče.

Foto-ilustracija: Profimedia

Iako je teško naučno dokazati i ovu pojavu objasniti, činjenica je da ona ima veoma važnu primenu. Žene, kao osetljiva emotivna bića, žele da neko brine o njima i u dobru i u zlu, a najviše kada su bolesne i ne osećaju se dobro. Seks je taj koji može da pomogne parovima da budu bliskiji nego ikada pre.

Predigra i orgazam su okidač za hormon oksitocin koji u nama budi potrebu za ljubavlju, maženjem i intimnošću. Sva ta potreba za osećanjima i nežnostima ima za cilj da nam skrene pažnju sa bola.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margaret T.

    14. mart 2019 | 19:36

    Ja sam konstantno prehladjena

  • Ja

    14. mart 2019 | 20:20

    Onda ja nisam normalna, pošto jedino kad sam bolesna ili prehladjena nije mi do seksa. U svim ostalim situacijama jeste. Ne znam da li treba da se zabrinem posle ovog članka. 😀

  • Gambit

    14. mart 2019 | 16:56

    Meni do zivota nije a ne da se napalim, nzm za vas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA