≫ 

Izbacite alergene iz kuće uz pomoć prirodnih sredstava za čišćenje i sačuvajte svoje zdravlje

Alergije su česte u proleće, pa je svaki način da ih izbegnete prava blagodet

  • 0

Ove godine možete prirodnije da pristupite prolećnom čišćenju pomoću sledećih saveta i trikova. Izbacite alergene uz pomoć prirodnih sredstava za čišćenje.

Temeljno čišćenje kuće može pomoći u eliminisanju alergena i sprečavanju novih alergija. Sezona alergija može trajati celu godinu, ali se stanje može pogoršati u prolećnim mesecima kada polen postane problem.

Važno je ukloniti alergene iz kuće tako da možete da vodite zdrav i aktivan način života.

Najveći problem je u tome što mnoga hemijska sredstva za čišćenje pogoršavaju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i povećavaju rizik od hroničnih respiratornih bolesti i napada astme.

Evo predloga kako na prirodan način da uklonite alergene iz kuće.

Rastvorite sodu i sirće i napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Pomoću sode i sirćeta napravite tečnost za ribanje peći, frižidera, pa čak i keramike, kade i WC šolje. Možete iskoristiti ovo jednostavno sredstvo kako biste efikasno odčepili odvode.

Pospremite ostavu

Prolećno čišćenje je više od uklanjanja prašine i prljavštine. To podrazumeva uklanjanje nepotrebne hrane i reorganizaciju prenatrpane ostave.

Napravite neabrazivno sredstvo za čišćenje

Foto-ilustracija: pixabay

Ukoliko napravite sredstvo za čišćenje od tartara i vode ili sirćeta možete vrlo jednostavno da očistite teško dostupne površine. Ovo se posebno odnosi na sve površine od nerđajućeg čelika, aluminijske posude, sjajne bakrene posude i escajg.

Voda i samo voda

Uprkos svemu prethodno nabrojanom, ne bi trebalo da zanemarite čudesnu moć vode. Uz odgovarajuću opremu, možete koristiti  samo vodu za čišćenje površina u vašoj kući i to bez ostavljanja tragova.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA