Svetsko priznanje za našu vodu: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi iz Srbije koja je bogata magnezijumom

U Nacionalnom institutu za zdravlje u Americi u toku je XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije vode Mg Mivela.

  • 19

Na simpozijumu su prikazani rezultati kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o ovoj mineralnoj vodi iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Na skupu naučnici iz celog sveta prezentovali su najnovija saznanja o magnezijumu, jednom od najvažnijih minerala za čoveka potrebnog za odvijanje više stotina fizioloških procesa. Nedovoljan unos ovog minerala je česta pojava i zbog toga je važno voditi računa o obliku i načinu njegovog unosa, od čega zavisi iskoristljivost u organizmu.

Nedostatak magnezijuma povezan je s različitim poremećajima, uključujući neurološke bolesti, promene u imunološkoj funkciji, preeklampsiju u trudnoći, moždani udar, ali i metaboličke i kardiovaskularne bolesti. Magnezijum ima posebnu ulogu i u regulaciji protivupalnih procesa koji deluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju.

(PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    22. mart 2019 | 12:34

    Ako Hrvatu prodam kravu ,a on je muze ,on prodaje mleko , on uzima pare za njega , koliko glup moram biti pa da verujem da je mleko moje , a prodali smo celo" stado krava " da ih drugi muzu .

  • Zoran Kg

    22. mart 2019 | 10:12

    Naša voda, a hrvatski vlasnik.

  • Vodolijax

    22. mart 2019 | 11:27

    Samo se vi hvalite Amerikancima ,pa će nam oni opet poslati "Milosrdnog Anđela" ali ovaj put po vodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA