≫ 

Sve smo bliži piluli za muškarce: Inovacija u svetu oralne kontracepcije obradovaće sve dame

Inovacija u svetu kontracepcije je pred nama i mnogim damama će pasti kamen sa srca

  • 3

Do sada su žene bile te koje su uzimale oralnu kontracepciju koja je većini njih stvarala probleme sa hormonima i time im otežavala svakodnevni život.

Postoji veliki broj različitih kontraceptivnih pilula na tržištu, a sada su nam naučnici predstavili i onu koja je namenjena muškarcima. Muška kontraceptivna pilula uskoro bi mogla da postane realnost jer ju je nedavno istraživanje proglasilo bezbednom.

Do sada su samo žene pile kontraceptivne pilule. Foto: Pixabay.com

Naučnici sa Univerziteta Vašington pratili su efekte ove pilule mesec dana kod 40 muškaraca. Oni koji su uzimali pilule primetili su smanjene količine hormona što je ukazivalo na to da se i njihova sperma smanjila.

Muškarci su primetili blage neželjene simptome kao što su umor, akne i glavobolja. Petorica su primetili smanjenu želju za seksom, dok su dvojica prijavila probleme sa erektilnom disfunkcijom. Kako nijedan muškarac nije tražio da se zaustavi istraživanje, pilule su prošle test.

- Muškarci su veoma ograničeni kada je u pitanju reverzibilna kontracepcija. Kada pitamo muškarce da li bi uzimali kontraceptivne pilule, 50 odsto njih nema ništa protiv. Kada pitate njihove partnerke procenat je još i veći, rekla je Kristina Vang na godišnjoj konferenciji endokrinologa u Nju Orleansu.

Ova pilula olakšaće umnogome život ženama. Foto-ilustracija: Profimedia

Pilulu treba još ispitivati pre nego se ona nađe u slobodnoj prodaji. Mora da se sprovede istraživanje u trajanju tri i više meseca kako bi se istražilo kako pilula na duge staze utiče na proizvodnju sperme.

VIDEO: Bane ispričao da je Zerina abortirala njegovo dete, a onda je nastao haos

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    28. mart 2019 | 08:28

    Ljudi fizicka zastita je zakon! Ovo su otrovi!!!

  • Prof

    28. mart 2019 | 09:48

    Sramota ljudi. Io ako nas truju da ne znamo. Sad nas ubedjuju da je jos i bezbedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA