"Svi su mislili da sam trudna, a ja sam patila od jedne zaista teške bolesti i još uvek ne znam da li ću ikada moći da imam dete"

Njena priča je zaista teška

  • 0

Čak su i doktori sumnjali da je Ebi Kresvel trudna, ali se ubrzo ispostavilo da se u njenom stomaku krije tumor veličine lopte za plažu. Ovo je njena tužna priča.

Ebi Kresvel je imala smo 21 godinu kada se razbolela. Šest meseci je trpela nesnosne bolove u stomaku, tolike da nije mogla da spava, da stoji na nogama, da oflazi na časove plesa.

Kada se javila lekaru, u bolnici prvobitno nisu znali šta joj je i sumnjali su na trudnoću. Stomak joj je bio ogroman, pa su joj uradili test. Kako je on bio negativan, a devojka i dalje nije mogla da se pridigne na noge, poslali su je na skener.

Tada joj je otkriven enormni tumor na jajniku veličine 2,2 kg.

- Stomak mi je zaista izgledao kao da sam u drugom stanju, imao je taj oblik lopte - izjavila je u jednom intervjuu Ebi i dodala da je bila šokirana kada su lekari uspostavili dijagnozu i kada su otkrili tumor.

Foto: Privatna arhiva

- Svi oko mene su mislili da sam trudna, pa na to su i doktori prvo posumnjali. Jedino sam ja znala da to nije moguće i da se nešto čudno dešava u mom organizmu, ali sam se nadala da je bezazlenije od onog što se na kraju ispostavilo - rekla je Ebi.

Njene tegobe su počele u decembru 2017. godine.

- Stomak me je toliko boleo da nisam ponekad mogla da ustanem iz kreveta. Često sam to pripisivala ciklusu i mislila sam da ću sve pregurati uz pomoć čajeva i drugih pomoćnih lekova - iskrena je Ebi.

U februaru se obratila prvi put doktoru, ali dok je urađena prava dijagnostika sprovedena sva birokratija, Ebi je operisana u maju.

- Nikada nisam imala operaciju pre u životu, a ova nije obična, jer se posle redovnog oporavka čekaju rezultati nekoliko nedelja. Ispostavilo se da je tumor benigni i da ne bi trebalo da bude daljih komplikacija - izjavila je Ebi.

Foto: Privatna arhiva

Za svaki slučaj izvršena je hemoterapija i radijacija i Ebi je morala i to da podnese.

- Svesna sam da sam na neki način imala sreće što sam uopšte preživela operaciju i što su rezultati dobri, ali sama činjenica da ću možda biti uskraćena za ulogu majke u životu mi tera suze na oči - teško je sve ovo za Ebi.

(Telegraf.rs / mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA