Slika koja pokazuje unutrašnjost ženskih grudi zgrozila je sve koji su je videli (FOTO)

Majčino mleko je najvažnija i najzdravija hrana za bebu

  • 1

Mlečne žlezde su najvažnije za proizvodnju mleka u procesu laktacije kojim majke hrane bebe u prvim mesecima života, a mnogi ne znaju kako te žlezde izgledaju.

Mlečne žlezde su veoma važne za proizvodnju mleka. Hormoni u trudnoći dovode do pojave većeg broja mlečnih kanala i njihovog uvećanja. Kanali se granaju u čitavu mrežu manjih kanala sve dok se ne grupišu u grozd kod bradavica i alveola.

Foto: TWITTER/LEMONADEAD

Nedavno se na Twitter-u pojavila fotografija ženskih grudi i mlečnih žlezdi koja je veoma brzo postala viralna. Slika je podeljena uz kepšn da zapravo skoro niko nije video kako izgledaju mlečne žlezde i da ih je retko ko tako zamišljao.

Fotografija je podeljena viš eod 43.000 puta, a veliki broj ljudi koji su je videli bilo je šokirano.

- Ovo nisam trebao da vidim. Trauma! Naježio sam se od fotografije, napisao je jedan od korisnika.

Bilo je i onih koji su se oduševili fotografijom i iskazali joj divljenje.

- Na prvi pogled izgleda kao da cveće pokriva mišiće grudi. Zar nisu naša tela savršeno građena, napisala je jedna korisnica.

Žlezde postoje i kod muškaraca, ali one nikada ne rastu i ne dolaze u proces laktacije. Laktacija je kod muškaraca primećena tokom oporavka od gladovanja.

Spontana proizvodnja mleka nij euvek povezana sa rađanjem deteta i može da se desi i kod žena i kod muškaraca. Stanje je poznato kao galaktoreja i može da bude simptom nekog prikrivenog zdravstvenog problema. Ukoliko imate iscedak iz dojke koji traje par dana i javio se spontano obavezno se javite lekaru.

(Telegraf.rs/express.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djuka021

    26. april 2019 | 13:13

    Boze kakvo si nam dao savrsenstvo!!! Predivno.... Od sada kada ih budem ljubio bicu jos nezniji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA