≫ 

Dlake na bebinom licu česta su pojava, ali nisu razlog za uzbunu: Evo zašto vaše novorođenče ima "bradu"

Princ Hari se našalio kako beba Arči Harison ima bradu i time kroz smeh izjavio da beba liči na njega

  • 0

To što beba Arči Harison ima dlake na licu nije ni čudna ni neuobičajena pojava, a roditelji koji primete da njihova beba ima dlake po licu nemaju razloga za brigu.

Korisnici na Twitte-u su napisali da čestitaju vojvotkinji i vojvodi od Saseksa na prinovi kao i da je to potpuno normalno što beba ima dlake po licu. Dlake koje se javljaju na bebinom licu nisu poput dlaka koje dobijamo u odraslom dobu. Ove dlake su poznate kao lanugo, veoma tanka, nežna i kratka dlaka.

Megan Markl, princ Hari, kraljevska beba, beba Foto: Tanjug/AP

To je prva dlaka koju proizvode bebini folikuli i javljaju se obično u 16. nedelji trudnoće dok je beba još u materici. Obično otpadnu pre rođenja i to oko sedmog ili osmog meseca trudnoće, a nekad ostanu na bebinom licu i nakon rođenja. Nestaju same od sebe nekoliko nedelja po rođenju.

Oko 40. nedelje fina dlaka zvana lanugo koja je pokrivala telo vaše bebe je skoro u potpunosti nestala, ali neke bebe imaju još uvek pečate ove dlake i nakon rođenja. Kada se beba rodi i ova dlaka sasvim otpadne, na njeno mesto će izrasti trajnija dlaka.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA