≫ 

Uz pomoć kupusa možete da otkrijete da li vam je urin alkalan ili kiseo, a to je jako važno za vaše zdravlje

Sve što vam treba za ovaj eksperiment je glavica crvenog kupusa i znaćete da li ste zdravi

  • 1

Uradite test i saznajte da li vam je organizam i koliko kiseo. Verujte od toga vam zavisi vaše celokupno zdravlje.

Naše telo teže razlaže kiseline kako starimo, tako da nije čudno što nam je krv kiselija i što nam masa mišića opada. Sve je to zbog usporavanja aktivnosti bubrega koja nailazi sa godinama.

Savremena zapadnjačka ishrana koja je zasnovana na proizvodima životinjskog porekla stvara takav nivo kiseline u telu da može da dovede i do metaboličke acidoze. Ovakva ishrana može značajno da utiče na kvalitet i kvantitet mišića.

Međutim, stanjivanje mišićane mora uvek da bude negativna pojava. Pri ovom procesu se u krv se izluči velika količina aminokiselina koju naša jetra koristi kako bi napravila glutamin. Ovu supstancu bubrezi koriste da bi se otarasili viška kiseline.

Bubreg, bubrezi Foto: Profimedia/Corbis

To se dešava ukoliko je vaša ishrana bazna, odnosno alkalna. Ukoliko unosimo voće i povrće u svoj organizam, onda istovremeno održavamo volumen mišića na jednajko dobrom nivou, a neutrališemo kiselinu u telu.

Odgovor na pitanje koja ishrana je bolja za nas je očigledan - alkalna ishrana prepuna voće i povrća, a pogotovo zeleniša je bolja od mesa, jaja i mleka koji stvaraju kiselinu.

Ali kada bi postavili pitanje da li je naša mokraća kisela ili alkalna, odgovor bi bio kisela. Ipak, ona koja se izluči posle alkalne ishrane ima mnogo manje kamenca.

Kiselost urina je trenutno u centru pažnje mnogih naučnih istraživača. Mnogi tvrde da alkalizacija urina utiče ne uklanjanje kiseline iz tela, koja je često uzrok i srčanog i moždanog udara.

Biljna ishrana je bolja jer sadrži ogromne količine kalijuma koji se lako alkalizuje, pa ljudi koji se ovako hrane imaju najalkalizovniji urin kada se meri njegov pH.

Kupus, zelenis, salata, zelenilo, vegetarijanci, vegani Foto: Pixaby

Na koji način možemo da testiramo pH svog urina?

Postoje medicinski preparati u vidu traka koji pokazuju kiselost, odnosno baznost mokraće, ali sve to isto može da uradi i crveni kupus. Osim što je jedna od najboljih namirnica, crveni kupus je odličan i za testiranje.

Prvo što bi trebalo uraditi je skuvati list kupusa dok voda ne dobije tamno ljubičastu boju. Uklonite list i vodu ubacite u WC šolju, ali posle uriniranja.

Ukoliko boja u toalet šolji ostane ljubičasta vaša mokraća je kisela.

Ako je boja ružičasta, urin je kiselkast.

urin, urinarna infekcija besike, besika, prehlada, eserihija Foto: Pixabay

Ali ako je tečnost u šolji plava, mokraća vam je neutralna.

Dakle, trebalo bi da jedemo što više zelenog lisnatog povrća kako bi ovaj ekseriment rezultirao plavom bojom i kako bismo bili sigurni da je naš organizam alkalan i zdrav.

(Telegraf.rs / care2.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    20. maj 2019 | 08:50

    Sad ce ovi sto citaju samo naslove popisati sav kupus u bastama .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA