Morate probati: Cvet bagrema odličan je kao čaj, ali je još lepši u palačinkama

Cvet bagrema predstavlja pravi specijalitet

  • 1
Bagrem je procvetao, medi, i med ne samo da kapa, već curi

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Bagrem se koristi za lečenje virusa, grčeva, kožnih oboljenja, lošeg varenja, za snižavanje temperature, ublažavanje osećaja pečenja u želucu i pojačava izlučavanje mokraće iz tela.

Cvet bagrema koji je u izobilju u ovo doba godine trebalo bi da sačuvate za zimu. Njegova lekovita svojstva su brojna, a najefikasniji je za iskašljavanje i skidanje visoke temperature.

Cvetove možete koristiti u ishrani i ako imate problem sa opstipacijom, ako ste prehlađeni, ili ako imate neke od bolesti srca.

Bagrem je procvetao, medi, i med ne samo da kapa, već curi

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Bagremovi cvetovi se suše u haldovini na blagoj promaji, a nakon toga treba ih smestiti u zatvorenu posudu.

Pored dobro poznatog bagremovog meda treba da probate čaj od bagrema. Priprma se tako što ćete jednu kafenu kašičicu suvih cvetova bagrema preliti proverelom vodom i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga procediti i piti 1-3 šolje dnevno.

Cvetovi od bagrema predstavljaju pravi specijalitet u kulinarstvu. Mogu se pržiti u smesi za palačinke tako što ćete u klasičnu smesu za palačinke umakati bagremov cvet i pržiti ga u vrelom ulju. Nakon toga pospite ga prah šećerom i vanilin šećerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA