Mila Jovović abortirala posle 4 i po meseca trudnoće: "Bila sam budna tokom cele operacije"

Poznata glumica prvi put je progovorila o hororu koji je proživela

  • 5

Mila Jovović (43) je pre dve godine prošla kroz traumatičan događaj koji je ostavio veliki trag u njenom životu. Dok je radila na novom filmu, Mila je bila primorana da ide na hitan abortus kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće.

Glumica je svoju dramatičnu ispovest napisala na Instagramu povodom novog zakona u Džordžiji koji zabranjuje abortuse nakon šest nedelja trudnoće.

- Ne volim da se mešam u politiku i to radim samo ako baš moram, ali ovo je jedan od tih momenata. Ukoliko ne želite da nastavite s čitanjem bili ste upozoreni.

- Naše pravo da kao žene dobijemo sigurne abortuse od strane iskusnih lekara je opet pod znakom pitanja.

- Prošlog četvrtka guverner Džordžije Brajan Kamp postpisao je drakonski, ali i dalje zakon, koji zabranjuje sve abortuse nakon šest nedelja trudnoće - pre nego što bilo koja žena shvati da je trudna, uključujući i trudnoće nastale silovanjem ili incestom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on

 

- Abortus je jako teško iskustvo za svaku ženu, a još će biti teži ukoliko ona mora da prolazi kroz to na potencijalno nesiguran način. Ja sam iskusila hitan abortus pre dve godine. Bila sam trudna 4 i po meseca i snimala sam film u Evropi.

- Rečeno mi je da moram da budem budna tokom cele operacije i to je bio jedan od najtežih i najstrašnijih trenutaka u mom životu. I dalje imam košmare od toga. Bila sam sama i bespomoćna. Kada čujem da će neke žene prolaziti kroz abortus u još gorim situacijama nego što je bila moja, utroba mi se okreće.

- Dugo mi je trebalo da pronađem način da se izborim s ovim dešavanjem. Stopirala sam karijeru na pola godine i trudila se da moja deca ne vide tugu na mom licu. Hranila sam se zdravo i vežbala jer nisam želela da uzimam antidepresive. Hvala Bogu da sam našla put izlaska iz sopstvenog pakla, ali sećanje na to kroz šta sam prošla i šta sam izgubila biće sa mnom dok sam živa.

- Moramo da se borimo da imamo pravo na siguran abortus. Nikada nisam želela da govorim o ovom iskustvu, ali ne mogu da ćutim kada je toliko toga uloženo -napisala je glumica kraj dugačke objave na svom profilu na Instgramu.

Mila je majka dve ćerke Ever (11) i Dešijel (4).

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA