≫ 

Hodajte ovako i smršaćete: Izgubićete čak 60% kalorija uz pomoć jedinstvene, a proste tehnike

Kretanje nikad nije moglo da škodi nikome, ali ako znate kako da šetate onda možete istovremeno i da mršavite

  • 4

Hodanje je savršen način vežbanja. Prvo - besplatno je, drugo - lako je, treće - možete da trenirate  na ovaj način u bilo koje doba dana. Osim što je dobro za ukupno zdravlje, može da vam pomogne i da smršate.

Redovnom aktivnošću hodanja možete da sprečite nastanak kardiovaskularnih oboljenja, ali i mnogih drugih bolesti.

Svetska zdravstvena organizacija je objavila da samo 10 minuta šetanja može da vam značajno poboljša zdravlje. Ipak, da biste bili u punoj formi potrebno je da hodate 150 minuta nedeljno.

Kada je mršavljenje u pitanju, stvar je prosta - morate da izgubite više kalorija nego što unosite u toku dana.

Hodanjem možete da izgubite čak 100 kalorija na pređenih 1,5 kilometara. Međutim, ukoliko povećate intenzitet kretanja sagorećete i mnpogo više.

hodanje, šetanje, koračanje, koraci Foto-ilustracija: pixabay

Jedan način za povećanje intenzitzeta hodanja je primena jednostavne tehnike.

Istraživanje je pokazalo da pešačenjem uzbrdo brzinom od 5,5 kilometara na čas možete da sagorite i do 60 odsto kalorija više nego regularnim hodanjem po ravnom.

Prosečna osoba od 68 kilograma po kilometru i po spali i do 48 odsto kalorija.

Tehnika hodanja uzbrdo je savršen način da smršate i da ostanete vitalni.

hodanje, koraci Foto: Pixabay.com

Na svakih 10 odsto ubrzavanja pešačenje procenat sagorevanja kalorija se povećava dvostruko. Ovo je lako kontrolisati ukoliko imate traku za trčanje sa nagibom, ali ako ste napolju onda nije tako zgodno da znate kada ste i koliko ubrzali ritam kretanja. Ipak, možete se poslužiti brojanjem koraka u minuti, čime šetnja može da bude i zabavnija.

Hodanje uzbrdo definitivno sagori više kalorija nego po ravnom, pa čak i ako vas posle određene deonice čeka nizbrdica to će i dalje rezultirati topljenjem masnih naslaga.

(Telegraf.rs / dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1962

    19. maj 2019 | 09:20

    Šetnja je prava stvar za opšte poboljšanje zdravlja. Dnevno napravim 7,5 km i preporučujem svakome da krene. ŽIVI I ZDRAVI BILI

  • Kol

    19. maj 2019 | 09:57

    Sem u teretani.... ,,..🎶 ravno, nigde brda sve je ravno🎶... ", a hrana dobra pa ti sad mršaj.

  • sivi soko

    19. maj 2019 | 21:16

    Hodanje uzbrdo definitivno sagori više kalorija nego po ravnom, pa čak i ako vas posle određene deonice čeka nizbrdica to će i dalje rezultirati topljenjem masnih naslaga. - 2 puta sedmicno idem peske do grada u jednom smeru 9km, uz brdo niz brdo. Tako vec 11 godina ali nisam 1 kg skinuo, i to zato sto ujutru doruckujem Onda dok stignem do grada popijem usput 1 litar vode, od hoda malo ogladnim u gradu nesto pojedem od voca ili integralnu pogacicu pa nazad sa punim rancem na ledjima i kad dodjem kuci opet ogladnim popijem jos 1 litar vode usput i opet jedi da povratim snagu i tako u krug. Ostalim danima pravim 9 km hoda ali ne zato da bi mrsavio vec da budem u kondiciji. Setnja pored mora ili jezera je nesto najzdravije, cistis um i pluca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA