≫ 

Kako da konačno skinete salce sa stomaka za samo 10 dana, pre godišnjice mature

Odličan plan ishrane

  • 1

Većina ljudi koja muku muči sa viškom kilograma, odavno zna da je nemoguće istopiti masne naslage preko noći, naročito ako se sedi i ne radi apsolutno ništa. Ipak, budući da za 10 dana u Srbiji kreću proslave 5, 10, 15, 20 godina mature, vreme je da brzo reagujete i uradite koliko god možete. Mi smo pronašli najbolji način da stešete liniju, budući da su nam se javile brojne čitateljke u nadi da ih što pre spremimo za važne datume!

Jedini odgovor kako skinuti salo sa stomaka je pravilna kombinacija aerobnih vežbi i regulisanje dnevne ishrane.

Kejt Adams, izdavačica knjiga o zdravlju i ishrani i osnivač kluba „Flat Tummy Club“ je kao i mnogi od nas upala u zamku svakodnevnog sedenja pred računarom, što ju je dovelo do toga da ima višak kilograma i naslage masnoća na stomaku i bokovima.

Sama je osmislila izvanredan plan vežbanja i ishrane uz koju je moguće izgubiti 3 kg za samo 7 dana.

Skupivši puno znanja i iskustva tokom svog desetogodišnjeg rada, Kejt je osmislila jedinstven program koji daje više nego dobre rezultate.

U prvoj nedelji izgubila je 3 kilograma, a u sledeća dva meseca izgubila je još 12 kilograma telesne mase.

U nastavku saznajte kako skinuti salo sa stomaka za 7 dana po vodiču Kejt Adams!

Zdravlje, Trening, Dijeta, Hrana, Ishrana, Smuti Foto: Pixabay.com

Sam pogled na stomak zna da vas baci u depresiju – zar ne, a od same pomisli na skidanje u kupaći ili bikini zna da vam padne mrak na oči? Nemojte da očajavate, većina dama se oseća isto kao vi, svakako niste jedini, pogotovo sad u proleće, mnoge od nas imamo tu muku, koju posledično prati i manjak samopouzdanja.

Uz pravilan režim ishrane i vežbanja, moguće je da postignete fenomenalne rezultate i da skinete salo sa stomaka. Svoju novootkrivenu tajnu Kejt je podelila samo sa prijateljicama, a zatim je osnovala sada već čuveni klub.

Prvi korak za skidanje kilograma

Vodite beleške o tome šta, kada i koliko jedete. Takođe zapišite svoje mere kako bi kasnije mogli da ih uporedite sa rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini da je potpuno nepotrebno, ali te beleške će vam itekako pomoći da napravite plan i da uvidite koje su vam slabe tačke u sprovođenju dijete.

Potrebno je da se odmarate, jer kortizol – hormon stresa koji se oslobađa tom prilikom, tera naš organizam da skladišti naslage sala na stomaku.

Korak broj dva u skidanju sala

Da biste i vi skinuli masne naslage sa stomaka, potrebno je da se strogo pridržavate plana koji je naveden u osam tačaka – njime se vode i sve članice Kejtinog kluba: Potrebno je da jedete 3 glavna obroka dnevno i 5 manjih užina koje se sastoje od svežeg sezonskog voća i povrća. Nemojte da budete gladni.

Ako su vam potrebne neke kupovne slane grickalice, bilo bi najbolje da ih zamenite sa zdravim grickalicama. Dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste iscedili jedan limun osrednje veličine. Topla voda sa limunom pomaže da lakše i puno brže skinete masne naslage sa stomaka. Tokom dana popijte barem osam čaša isključivo mlake vode ili konzumirajte nezaslađen blagi biljni čaj.

zeleni čaj, čaj Foto; Pixabay.com

Priprema napitka sa limunom: u jednu čašu mlake vode iscedite pola limuna i popijte čim se probudite na prazan stomak. Tokom dana preporučuje se da popijete još dve do tri čaše vode sa limunom. Ukoliko ne podnosite kiseli ukus limuna možete da dodate steviju da ga malo zasladite.

Obavezno se trudite da izbegavate hleb tokom dana, jer on goji – čast izuzecima.

Umesto sendviča, zdravije je da pojedete tanjir lekovite supe od povrća.

Slatkiše zamenite sa sezonskim voćem ili sa nekoliko kockica kvalitetne crne čokolade. Oprezno sa solju. Izbegavajte dodatno soljenje hrane koje podstiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osećate naduvano. Ukoliko vam je neophodno soljenje, preporuka je da se koristi himalajska so. Jedite polako i u miru nikako to ne činite pred TV ekranom ili računarom.

Smanjite količinski porcije na vašem tanjiru. U početku je moguće da će vam sve to itekako delovati teško, ali verujte da ćete se vrlo brzo osećati mnogo bolje i lakše cete skinuti salo sa stomaka i nećete se više prejedati – što je danas itekako često među populacijom.

Zob, Ovas, Žitarice, Zobene pahuljice, Ovsene pahuljice, Doručak, Ovsena kaša, Zobena kaša, Jagode Foto-ilustracija: Foter/elyse patten

Koje se namirnice za mršavljenje stomaka preporučuju?

Dobar izbor su organske ovsene pahuljice jer su prepune vlakana i ne nadimsju vsd, a stvaraju osećaj sitosti. Jogurt je odličan za međuobrok, a možete da ga upotpunite sa medom i svežim sezonskim voćem.

Veliki plus je to što on pomaže kod varenja i ubrzava metabolizam. Treba da izbegavate jogurt sa izuzetno malim procentom masnoće, jer pospešuje nadimanje stomaka – uvek pijte redovan probiotski jogurt.

Voćne kiseline koje se nalaze u orasima, avokadu, različitim semenkama i crnoj čokoladi su izuzetno zdrave i možete ih svakodnevno jesti. Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje celog organizma i pomaže da se salo sa stomaka brže istopi.

Utiče na regulaciju šećera u krvi, i odličan je diuretik. Krastavac je isto izvanredna namirnica koja pomaže u izbacivanju suvišne tečnosti iz organizma. Jedite ga s korom, jer kora podstiče organizam na varenje i doprinosi da brzo skinete suvišne masnoće i salo sa stomaka.

Dijeta, Dijete, Fitnes, Mršavljenje, Ishrana, Zdrava hrana, Kruška, kruške Foto-ilustracija: Profimedia

Slatki zalogaji koje smete sebi da priuštite svaki dan:

- činija bobičastog voća, jedna manja banana, kruška ili breskva bez kore, jedna smokva, jedna mandarina, 3-4 manje kockice tamnije čokolade, čaša iscedenog svežeg soka od sezonskog voća, integralni keks sa voćem, polovina avokada.

Slani zalogaji koje smete sebi da priuštite svakodnevno:

- dva osrednja parčeta šunke i jedan sveži čeri paradajz, šoljica običnog jogurta, jedna šaka koštunjavog voća.

(Telegraf.rs/ dijetamesecevemene.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds

    21. maj 2019 | 20:04

    Bravo,i nek neko pametno i tacno npise sto je lako primenljivo za svakog a odlicna je ishrana,dijeta..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA