Čak 3/4 ljudi koji se bave ovim zanimanjem pati od nekog vida mentalne bolesti

Muzičari su skloniji depresiji...

  • 0

Rezultati novog istraživanja pokazuju da 73 odsto muzičara pati od nekog vida mentalne bolesti, dok samo 19 odsto uživa u uslovima koje ima u toj karijeri.

Diskografska kuća "Red Unicorn" anketirala je ukupno 1,500 muzičara u periodu od 21. aprila do 2. aprila i objavila da čak tri četvrtine anketiranih oseća stres, anksioznost ili depresiju dok se bave svojim poslom.

Najviše je pogođena mlađa populacija od 18 do 25 godina, a poremećaji koji tokom ovog perioda nastanu čak 80 odsto ispitanika prate do kraja života.

Gitara Foto: Pixabay/contatoarielilha

- Vreme je da se pozabavimo muzičarima i da im pomognemo sa tim problemima. To mora da se desi pre nego što dođu do komercijalnog uspeha. Kao industrija treba da se zapitamo da li je naša odgovornost za pravljenje pozitivnije klime u ovoj industriji, zapitao se Johan Svanberg, izvršni direktor kompanije.

Dalje istraživanje navodi da veliki procenat muzičara ima napade panike dok se 57 odsto veoma brine za svoje mentalno zdravlje. Samo 39 odsto anketiranih muzičara kaže da je pokušalo da potraži stručnu pomoć, dok 51 odsto pokušava samostalno da reši taj problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA