≫ 

3 razloga zašto vas boli tokom seksa, a na koje ne biste nikada ni pomislili

Koji razlozi se kriju iza bolnog seksualnog odnosa i kako se suočiti sa njima?

  • 2

Skoro 20 odsto žena doživljava bol tokom seksa što ih lišava zadovoljstva u seksu. Bol se može pojaviti u intervalima ili biti hroničan i izazvan širokim spektrom uzroka kao što su infekcija, alergija, reakcija na lekove ili hronična stanja.

Nažalost, često se ovaj bol pripisuje psihi, pa čak i mentalnim bolestima iako neki od simptoma mogu biti stvarno povezani sa medicinskim problemima.

Evo nekih od njih:

TAMABEPA, seks, zaljubljeni par u krevetu, preljuba Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Smanjena erotska stimulacija

Kod seksualnog uzbuđenja vaginalna tkiva luče prirodna maziva koja štite ženu od bola tokom odnosa. Bez ovakvih mehanizama, tkivo unutar vagine bilo bi suvo. Nažalost u takvim slučajevima žene često ćute i čekaju kraj odnosa. Trebalo bi da odete kod ginekologa da vam prepiše neko sredstvo koje će vam pomoći.

Vaginalni spazam

Kada je seks bolan, žene nesvesno stežu mišiće vagine. Vaginalni spazam je seksualna disfunkcija u kojoj postoji konstantna ili ponavljajuća nevoljna kontrakcija mišića vagine, što onemogućava vaginalnu penetraciju. Lekar vam može pomoći fizioterapijskim tehnikama koje se pomoći u relaksaciji i pravilnom funkcionisanju područja.

Menopauza

Kako estrogen opada, vaginalno tkivo postaje sve tanje i suvlje. Pored vaginalne atrofije, postoji i opšta atrofija u spoljašnjim i unutrašnjim genitalnim organima, uretri, kao i donjoj bešici. Kao rezultat svega toga seks postaje bolan. Jasno je da morate porazgovarati sa svojim lekarom u upotrebi hormona.

VIDEO: Njih nije ništa bolelo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika delija momak

    19. jun 2019 | 08:07

    A možda je samo hardcore 😎😎😎😱

  • Maja

    19. jun 2019 | 16:23

    Može da boli i kad je parnter previše obdaren. Jedini put kad sam imala bolne odnose bilo je to sa jednim bivšim koji je imao preterano veliki penis, morala sam da mu izmerim, dugačak je bio 18cm a obim 15cm. Zbog bolnih odnosa smo i raskinuli. Srećom sadašnji dečko ima normalan penis i seks nam je fantastican.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA