Ovo je top 5 plastičnih operacija na koje odlaze muškarci: Jedna je potpuno neočekivana!

U toku prošle godine čak 1,3 miliona muškarca podvrglo se estetskim zahvatima.

  • 5

Zbog ove rastuće tendencije plastična hirurgija je sada uobičajena potreba jer mnogi muškarci misle da se uz pomoć noža mogu osloboditi, na primer viška sala sa stomaka.

- Očigledno je da se muškarci ne suočavaju sa istim fizičkim promenama koje žene doživljavaju tokom trudnoće i kasnije već se menja njihov način života, a to može uticati na njihov izgled, kaže dr Alan Mataraso, predsednik Američkog društva platičnih hirurga - Nutricionizam i vežbanje se menjaju i često ne spavaju dobro. Većina muškaraca primećuje promene na telu kada počnu da stare ili postanu očevi, tačnije u tridesetim i četrdesetim godinama.

hirurg, muškarac Foto: Pixabay

Zanimljivo je da je sve veći porast plastičnih operacija na koje odlazi muškarci, pa se tako beleži skok za 29 odsto u odnosu na 2000. godinu.

Ali, koje operacije su najpopularnije među muškarcima?

- Operacija nosa

- Zatezanje kapaka

- Liposukcija

- Operacija smanjenja grudi (lečenje ginekomastije)

- Presađivanje kose

Dr. Mataraso je izjavio da se većina muškaraca odlučuje za plastičnu hirurgiju jer smatraju da će im upravo to pomoći u poslu.

Što se tiče botoksa, skoro pola miliona injekcija botoksa ubrizgano je u pripadnike jačeg pola tokom 2018. godine u SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA