≫ 

Sprečite infarkt: Pojedite samo 5 oraha dnevno i za 4 sata će vaše srce postati mnogo jače

Ne treba mnogo toga da uradite kako biste sačuvali svoje zdravlje

  • 1

Pet oraha dnevno je dovoljno da ojača vaše srce i spreči razvoj kardiovaskularnih oboljenja. Posle samo četiri sata vaše arterije će početi da se čiste od masnih naslaga čime se minimalizuje rizik od infarkta.

Orasi se smatraju superhranom jer su bogati su zdravim hranljivim sastojcima, uključujući polinezasićene masti, fenole, vitamin E i tone antioksidanasa.

Imaju snažan efekat na ukupno zdravlje, pa ako u ishranu uključite samo pet oraha dnevno imaćete brojne zdravstvene benefite.

Evo nekih od zdravstvenih prednosti koje dobijate dodavanjem oraha u vašu dnevnu ishranu.

Orasi pružaju pomoć u smanjenju struka, snižavaju nivo holesterola, imaju pozitivan uticaj na zdravlje mozga, smanjuju rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, smanjuju rizika od razvoja dijabetesa, povećavaju broj speratozoida kod muškaraca, imaju ulogu u prevenciji raka kože, daju jače i zdravije nokte i drugo.

Kao što se može videti, postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da uključite orahe u vašu svakodnevne obroke.

Orah, Orasi, walnuts Foto-ilustracija: pixabay.com

Efekat oraha na telo je tako neverovatan da mnogi ljudi imaju zdravstvene benefite samo posle 4 sata od konzumiranja.

Orah isporučuje veliku količinu hranjivih materija i vitamina, koji su ključni za održavanje tela i zadovoljenje apetita do sledećeg obroka.

Orasi sadrže antioksidanse koji jačaju srce i imunitet za borbu protiv srčanih bolesti. Naime, čiste se arterije i time se sprečava infarkt.

Još jedan koristan sastojak su omega-3 masne kiseline, koje smanjuju osećaj depresije i simptome poremećaja hiperaktivnosti.

Ljudsko telo će početi da funkcioniše efikasnije, zbog činjenice da orasi sprečavaju začepljene arterija i druge negativne zdravstvene efekte.

Trebalo bi da znate da ukoliko konzumirate orahe u umerenim količinama, oni ne uzrokuju povećanje telesne težine, već će vaš organizam biti zdraviji.

Samo pet oraha dnevno će regulisati vašu kilažu i veličinu struka.

(Telegraf.rs / radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA