≫ 

Evo šta određuje da li ćete imati dobro zdravlje u pedesetim godinama

Evo zašto je važno da deca ne budu gojazna...

  • 0

Dvostruke šanse da imaju lošije zdravstveno stanje u pedesetim godinama, imaju oni koji su bili gojazni u detinjstvu, pokazuju rezultati istraživanja Univerziteta u Kaliforniji.

Istraživanje je pokazalo da što je duža gojaznost, toliko će jači efekat imati po zdravlje. Na primer, muškarci koji su postali gojazni između 45. i 50. godine imali su 50 odsto veću šansu od opasnosti po zdravlje, dok su žene istih godina imale čak 78 odsto!

Autori navode da se to povezuje sa periodom gojaznosti.

- Učestalost gojaznosti kod dece se neprestano povećava. Ta gojaznost se nastavlja i u odraslom dobu što znači da je to jako dugačak period života sa viškom kilograma. Naše istraživanje ističe važnost prevencije i odlaganje gojaznosti u cilju da pedesete godine dočekate zdraviji, navodi se u saopštenju.

Iako je gojaznost od detinjstva bila pogubna u pedesetim godinama, rezultati takođe pokazuju da je i višak kilograma u odrasloj dobi takođe loše uticao na kvalitet života u pedesetim.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA