Kardiolog otkrio koji je najbolji hleb za naš organizam, a možete ga sami pripremiti kod kuće

Mislite da ako jedete hleb od celog zrna ili bez glutena činite dobro svom organizmu?

  • 3

Čini se da to baš i nije istina, a jedna potpuno druga vrsta hleba je zapravo najbolja po naše zdravlje.

Barem tako misli američki kardiohirurg dr Stiven Gundri koji savetuje da se držimo podalje od lektina ili drugih toksičnih, biljnih proteina koji se nalaze u pšenici i proizvodima bez glutena.

Kada konzumiramo lektine oni uzrokuju određenu vrstu hemijskog rata u našem telu, ali i inflamatorne reakcije koje dovode do povećanja težine i drugih zdravstvenih problema.

Pa, šta onda da jedemo?

Najbolji hleb je onaj od bademovog brašna, kokosovog brašna semenja, ali bez žitarica. Ovakva vrsta hleba je savršena ukoliko želite da smanjite unos šećera. A možete ga pripremiti i sami.

Evo i recepta:

75 grama kokosovog brašna

60 grama mlevenog zlatnog lana, celo zrno

3 belanca

3 veća jaja

5 kašika maslinovog ulja

1 prašak za pecivo

140ml tople vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni

Semenke lana sameljite.

Sve suve sastojke pomešajte u jednu manju posudu.

U drugoj, većoj pomešajte mikserom cela jaja i belanca.

Dodajte suvde sastojke i sve zajedno izmešajte mikserom.

Ostavite 5 do 10 minuta da se zgusne.

Ubacite u kalup i pecite 35 do 40 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA