≫ 

Porodilja preživela strašne komplikacije nakon epiduralne anestezije: "Bolovi su bili nesnosni!"

A sve zbog greške lekara

  • 1
porodilja foto: Facebook/Selena Gray

Osamnaestogodišnja Selena Grej trpela je "nesnosne bolove" nakon medicinske greške zbog koje je imala epiduralnu anesteziju u leđima skoro četiri dana.

Selena se 26. juna porodila i dobila ćerkicu Sereniti na Floridi, a dan pre toga primila je epiduralnu anesteziju, koja se tamo dobija preko katetera. Međutim, Grej kaže da lekari nisu dobro obavili svoj posao zbog čega je plastična epruveta ostala u njenim leđima.

- Epidural se uvukao u moju kičmu. To je bio čvor u mojoj kičmi koji su pokušavali da izvade, ali nisu uspevali danima. Nisam mogla da ustanem, da se pomeram, niti da radim bilo šta, napisala je u svom Fejsbuk postu.

Posle dva dana, prebacili su je u drugu bolnicu u istom gradu, ali medicinsko osoblje tamo nije smelo da joj priđe.

- Za sve ovo vreme koje radim, nikada nisam video tako nešto, rekli su joj lekari.

Rešenja naizgled nije bilo, pa su morali da intervenišu i neurolozi. Kada nisu mogli da izvuku epidural rekli su da će morati da je operišu.

Grejeva je na kraju uzela stvar u svoje ruke i zatražila premeštaj u drugu bolnicu, pet sati udaljenu gde su lekari uz pomoć incizije uspeli da izvade epidural.

- Imam samo par šavova, ali sada sam na potpunom putu do oporavka, rekla je.

Međutim, njeno stanje se i posle vađenja epidurala pogoršalo, pa ne može da hoda bez hodalice, niti da drži svoju bebu stojeći.

- Veoma je uplašena i uznemirena zbog nemogućnosti da hoda. Nažalost, iz bolnice nisu hteli da komentarišu njeno stanje, ali ostaje nada da lekarska greška nije ostavila trajne posledice po njeno zdravlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    3. jul 2019 | 08:42

    Jeca se potadjalac16 sati bolovi i bolovi ..i gel i sve ali napokon rodila Emiliju...Epidurana je opasna sama po sebi ..bolje carski ..Sestraa sam na hirurgiji....znam te stvari..Moja sedtrra u Hagenu dobila epiduralnu ..kaze savij noge do brade a stomak joj do zuba ...uboli i proslo 15 nin.rodila he ..Kaze Ivana super ...kad id tada do dana s ima 4 god..zaboli je to.jesto malo otekne i utrne ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA