≫ 

Hale Beri priznala da je držala keto dijetu svih 9 meseci trudnoće, a ima i dobar razlog za to

Lekari nisu srećni nakon ovog priznanja

  • 0
Halle Berry, Hali Hale Beri, James Bond film Die Another Day, Džejms Bond film Foto: Profimedia

Glumica Hale Beri je tek nedavno otkrila da je sve vreme trudnoće bila na keto dijeti, odnosno potpuno izbacila unos ugljenih hidrata

Pedesetdvogodišnja glumica je svog sina Masea Roberta Martineza rodila u 47. godini kada je odlučila i da promeni način ishrane i potpuno se podredi keto dijeti.

U intervjuu za "Women's Health", Hale je objasnila zašto je insistirala na dijeti i tih devet meseci.

- Bila sam na keto dijeti, ali prvenstveno zato što sam dijebetičar i takvu ishranu sam izabrala kao način života - rekla je.

Hale Beri Foto: Profimedia

Mnogi su pak, nakon ovog priznanja osudili glumicu zbog toga što keto ishrana podrazumeva da dovedete telo u stanje ketoze kako bi sagorevalo masti. Ketoza nastaje kada telo nema dovoljno glukoze, vrste hidrata koje ga hrani energijom. Tako telo sagoreva masti koje troši kao gorivo.

I medicina takođe izražava svoje sumnje u dijetu tokom trudnoće jer cilj ne bi smeo da bude ograničavanje nutrijenata baš onda kada je bebi potreban razvoj. Posebno prvi timestar kada višak masti treba da se iskoristi za dalju energiju tokom trudnoće.

- Niko nije siguran da li je keto dijeta bezbedna, ali istraživanja sugerišu da ipak nije najbolji način da se hranite. Držanje keto dijete u trudnoći može uticati na funkcije i razvoj embriona, a posebno na srce i mozak. Organi koji se ne razviju kako treba mogu kasnije u životu stvoriti srčane probleme, rekla je Elizabet Vart nutricionista.

Hale takođe kaže da nije imala nikakav poriv za šećerima, a umesto slatkiša jela je proteine, te insistira da je to bio najbolji način da iznese trudnoću i rodi zdravo dete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA