Najčešća greška koju pravite sa sladoledom, a time izlažete sebe i svoje najbliže opasnosti

Sladoled ne sme duže od pet minuta da se zadržava na sobnoj temperaturi, pa ponovo zamrzava.

  • 3

Kada izvadite sladoled iz frižidera, obično ga ostavite još malo ako neko poželi da se posluži, zar ne?

E, pa pravite najveću grešku i izlažete sebe i svoje bližnje opasnosti.

- Sladoled se topi prilično brzo na sobnoj temperaturi, a zaslađeno mleko posebno u tečnom stanju je savršeno okruženje za razvoj bakterija, kao što je listerija - navodi američki doktor Amrin Bašir.

Sladoled, kafa Foto: Shutterstock

To znači da samo sat vremena van frižidera, "koketirate" sa mogućnošću da danima patite od mučnine, povraćanja i proliva.

Šta treba uraditi da izbegnete potencijalno trovanje?

Dr Bašir kaže da je najbolje da odmah po serviranju vratite sladoled nazad u frižider, pre nego što počne da se topi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    14. jul 2019 | 15:44

    A kad ga iz prodavnice nosim kuci? Znaci momentalno po izlasku iz prodavnice moram da pojedem porodicni sladoled, da ne rizikujem?

  • Maja

    15. jul 2019 | 18:55

    Svaka čast na komentaru. Šta kad kupim u radnji sladoled? 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA