≫ 

Dijana je u 27. godini sasvim slučajno saznala da boluje od raka, a evo zbog čega se javila lekaru

Mislila je da je u pitanju stres

  • 5
Dijana Milojković foto: printscreen/youtube/Dobro Jutro - Jovana i Srđan

Tridesettrogodišnja Dijana Milojković preminula je juče od invanzivnog raka materice nakon šestogodišnje borbe sa ovom bolešću. Pre tri godine jedna od najlepših žena u Srbiji pričala je u Jutarnjem programu televizije "Pink" kako je saznala za bolest.

- Saznala sam sasvim slučajno na rutinskoj kontroli, na koju sam otišla zbog poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno. Smatrala sam da je to posledica stresa ili česte promene klime. Apsolutno mi nije padalo na pamet da za to postoji neki ozbiljan razlog - ispričala je Dijana.

Kada je saznala za dijagnozu, imala je samo 27 godina, a saznanje je došlo kao hladan tuš.

- U trenutku kada su mi tako direktno i surovo saopštili vest - bila sam iznenađena. Doktor mi je izgovorio pravo u lice: "Boluješ od invanzivnog karcinoma", pa je rekao i neke stvari koje smatram da nisu bile etičke, poput: "Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju".

Dijanu je tada još nešto jako iznenadilo - nije se uplašila!

- Ni sama nisam mogla da pretpostavim da ću tako odreagovati jer znam kako sam ranije reagovala kada bih čula da neko drugi ima karcinom. Rekla sam sebi "ok, to je to". Imam za cilj da izađem iz svega ovoga kao pobednik. Doktor mi je, takođe, rekao da u narednih godinu dana ne planiram ništa, dok sam ja samouvereno mislila da preteruje i da će to već za tri meseca biti u redu. Međutim, onda sam tek videla koliko ozbiljnog protivnika imam i da to nije baš tako lako.

Dijana Milojković foto: printscreen/youtube/Dobro Jutro - Jovana i Srđan

U toku dijagnostike, Dijanina bolest je malo uznapredovala, pa operacija nije dolazila u obzir. Da jeste, njeno lečenje bi bilo mnogo lakše.

- Odmah su me poslali na zračenje. Imala sam 25 spoljašnjih i 4 unutrašnja zračenja. Mislila sam da je sada sve gotovo, ali onda sam primetila da su mi limfne žlezde bile uvećane. Verovala sam da je to posledica zračenja. Onda me je doktor poslao na PET skener, gde sam otišla potpuno sigurna u sebe i svoje zdravlje.

Nažalost, PET skener je pokazao metastaze. Tada je u Dijani proradio inat.

- Ja sam vedrog duha, pozitivna, optimista, u životu nisam psihički pala, a kamoli ovo kad mi se desilo. Kada sam videla rezultate, kao da mi je proradio neki inat. Da li je moguće da nije kraj posle svega što sam prošla?

Borbu je do poslednjeg dana hrabro nastavila! Dijana, mis Evrope iz 2014. godine, svojim odnosom prema borbi sa rakom inspirisala je hiljade ljudi koji se ugledaju na nju.

Posle duge i teške borbe sa rakom preminula je 22. jula u 33. godini. Sahrana će biti održana u četvrtak, 25. jula, u njenom rodnom mestu - Ćupriji.

VIDEO: Stefan objavio tužan snimak nakon Dijanine smrti, otišao na sveto mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA