Lekari šokirani: Evo šta žene rade kako bi rashladile međunožje tokom toplotnog talasa

Pa dobro, da li je moguće?

  • 52
Medjunozje, sladoled Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Verovali ili ne, danas je jedan od najtoplijih dana u Velikoj Britaniji, a živa u termometru je dostigla čak 39. podeok!

I dok se širom Britanije mogu videti obaveštenja kako da se rashladite, lekari su vrlo uznemireni što neke žene odlučuju da rashlade međunožje sladoledom, pa je povećan i broj infekcija izazvanih ovom radnjom.

Naime, neke žene mogu postati toliko očajne da smatraju da će guranje leda, odnosno sladoleda u vaginu pomoći.

Ali, to je jako, jako loša ideja!

- Vagina je sačinjena od veoma delikatne i osetljive kože, tako da stvari koje neće naškoditi drugim delovima tela, ako dođu u kontakt sa vaginom mogu izazvati infekcije, iritiacije i oštećenja. Postoji mnogo stvari koje nikada ne bi ni trebalo da približimo vagini, a ledeni sladoled je svakako jedna od njih - kaže dr Sara Velš za britanski "Metro".

Kako kaže, šećer iz sladoleda mogao bi potencijalno da naruši prirodnu pH vrednost vagine, a postoji i opasnost da bi štapić mogao da ostane u vama.

- Izbegavajte bilo kakva strana tela u vagini jer sve to može biti okidač za infekciju. Nosite samo pamučni veš i izbegavajte usku odeću kako biste preventivno uticali na razvoj iritacije i dermatitisa - zaključuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. jul 2019 | 17:02

    Ovu planetu bi trebalo da udari neka kometa da zbriše ceo živi svet, pa ajd Jovo nanovo možda posle ne bude toliko budala na ovom svetu.

  • Sanja

    25. jul 2019 | 18:18

    Ja je rashladjujem tako sto ispod haljine ne nosim gacice kad je vruce. Problem je sto se nekad zaboravim u autobusu, a sednem na ona naspramna sedista, pa kad se setim onaj preko puta se vec nagledao, a ja u zemlju da propadnem od blama.

  • Ika...

    25. jul 2019 | 17:53

    Katastrofa sta procitah...meni je najsigurnijija samo jedna stvar..i samo ona moze blizu moje vagine,to bih preporucila i ostalim zenama..videcete nema greske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA