≫ 

Veganka tvrdi: Jaja su gora po vaše zdravlje nego pušenje!

Nije tajna da je pušenje jedno od najgorih stvari koje možete ćiniti po vaše zdravlje

  • 29
Jaja, pusenje Foto: Profimedia, Pixabay

Iako nauka tvrdi suprotno, jedna blogerka- vegan, tvrdi da postoji nešto gore od pušenja čime narušavate zdravlje organizma, a to je kozumiranje jaja.

jaja Foto: Pixabay.com

U nedavnom postu na Tviteru ova veganka je napisala:

- Ako pojedete jedno jaje isto je kao da ste popušili pet cigareta. Žumanca su prepuna holesterola. Jedno jaje osrednje veličine sadrži 186 mg holesterola što je 62 odsto više od preporučene dnevne količine. Kozumiranje jaja je gore od pušenja, napisala je ona.

Pusenje, cigarete, kancelarija, posao Foto: Profimedia

Mnogi korisnici Tvitera su ovu tvrdnju dočekali s velikom dozom skepticizma i postavili joj razna pitanja.

Viktorija Tejlor dijetetičarka je jednom prilikom rekla da se ranije smatralo da treba da ograničimo unos jaja u organizam na tri do četiri nedeljno baš zbog holesterola.

- Žumanca su tu problem. Ipak nova istraživanja tvrde da na zdrave ljude, holesterol koji se nalazi u hrani kao što su jaja, ne može da utiče na holesterol u krvi. Gore posledice po organizam imaju masne kiseline koje se nazlaze u maslacu i masnom mesu, zaključila je ona.

Savremena istraživanja čak tvrde da konzumiranje i jednog jajeta na dan ne povećava rizik od srčanih oboljenja kod zdravih osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA