≫ 

Majka tvrdi kako joj je ćerka razvila jezivu fascinaciju smrću posle uzimanja ovih lekova

Pazite kakve lekove piju vaša deca

  • 2
Seren Parker

Pritnskrin: Channel 9

Majka sedmogodišnje devojčice napominje kako joj je ćerka, Serena Parker, razvila jezivu fascinaciju smrću posle uzimanja prepisanih lekova koji bi joj korigovali niz poremećaja u ponašanju.

Sereni je dijagostikovan hipektinetički poremećaj nedostatka pažnje (ADHD) koji izaziva anksioznost, i posle konzumiranja lekova koji bi trebalo to da regulišu, postala je "opsednuta" pitanjem šta se dešava kad umremo.

- Pitala bi me: "Da sad skočim s ovog mosta i poginem, šta bi se desilo?", "Šta bi se desilo ako bih ruke stavila u vrata garaže?" Neprestana pitanja o smrti - rekla je njena majka, Suzi Parker.

Seren Parker

Pritnskrin: Channel 9

Inicijalno, lekovi su delovali. Serenino ponašanje se smirilo i jednostavni zadaci su postali laki za izvršenje. Međutim, stari običaji su se ubrzo vratili i devojčicina anksioznost je počela da raste. Zbog toga je počela da pije antidepresive kako bi to lečila, ali su joj misli ubrzo "postale crne" i počela je da izbegava svoje roditelje.

Ponovo su počeli da traže stručnu pomoć. Jedan pedijatar im je predstavio još jedan lek koji bi trebalo da uđe u kombinaciju. Prema prospektu koji je roditeljima dat, lek ne bi trebalo da piju deca mlađa od 14 godina. Serena je bila duplo mlađa.

Gospođa Parker je počela da istražuje o ovom miksu lekova prepisanih njenoj ćerki, da bi saznala da se jedan koristi za smirenje nasilnih osuđenika u kanadskim zatvorima.

Majka i ćerka

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Tad sam pomislila - daju se odraslim ljudima u zatvorima u Kanadi, zašto ih daju i mom detetu? - pitala se zabrinuta majka.

Parker roditelji su odlučili da više ne daju lekove svom detetu i pažnju su usmerili na njenu ishranu i vežbanje.

Kažu da joj se koncentracija poboljšala "preko noći". Serena kaže da joj dobro ide u školi, a roditelji kažu da im ćerka "cveta".

Broj dece u Australiji koja piju lekove za ADHD se povećao na više od 100.000.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    8. avgust 2019 | 01:31

    Trovaci

  • Mile

    13. avgust 2019 | 16:35

    Ja sam bio opsednut smrću oko četvrte i pete godine i stalno sam majci postavljao pitanja o tome. Ona je besnela zbog toga. Posle je prošlo samo od sebe. Nikada nisam imao poremećaj pažnje. Koncentracija mi je uvek bila dobra. Preteruju sa preranim prepisivanjem lekova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA