Naučnici potvrdili: Ovo je najbolja aktivnost za ljude koji su skloni gojenju

Svi znamo da je za dobar izgled potrebno manje hrane i malo više aktivnosti

  • 4

Stručnjaci iz Kine ustanovili su pet aktinosti koje su najbolje za ljude koji su skloni debljanju i koji žele da spreče gojenje.

Prema studiji objavljenoj u časopisu PLOS Genetics, redovno džogiranje najbolja je vrsta vežbanja za sprečavanje gojaznosti. Preostale četiri aktivnosti koje su ušle u top 5 su planinarenje, hodanje, određene vrste plesa i joga.

Stepenice, Džogiranje, Džoging, Atletika, Vežbanje, Trčanje Foto-ilustracija: Profimedia

U studiji je učestvovalo 18.424 odraslih osoba iz Kine, u dobu od 30 do 70 godina. Zamoljeni su da beleže svoje rutine vežbanja. Potom su dnevnike vežbanja uporedili s genetikom pojedinaca.

Moguće je da ovo istraživanje ne može da se preslika na druge rasne grupe, ali opšte je prvilo da je aktivnost najbolji lek za gijaznost, koja je smatra bolešću.

Ukoliko ste odlučili da trčanje postane vaša dnevna rutina onda je najbolje da počnete polako. Osoba koja nije vežbala goidnama ne može odmah da pretrči određeni broj kilometara. Kondicija se stiče vremenom, polako.

Počnite tako što ćete brzo hodati ili šetati, pa ćete 1 minut trčati, pa naredna dva tri šetati, pa opet minut trčati. Povećavajte minutažu trčanja kako budete osećali sve veću izdržljivost organizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA