≫ 

Nestvarna priča paralizovane devojke: Preživela je udarac glavom o stenu i pad od dvadeset metara!

Nakratko je preminula u prenosu helikopterom, pre nego što su je oživeli

  • 0
Avery Tanner Foto. Instagram/forthestrengthofavery

U toku planinarenja, osamnaestogodišnja Averi Taner iz Jute, uštinula je ruku o karabiner i pustila konopac koji ju je držao. Udarila je glavom o stenu, a potom pala na dno provalije.

Jedan od momaka iz grupe koji se već bio spustio na podnožje planine, uhvatio je Averi rukama - ovo je bio potez koji joj je spasio život, ali je velika šteta njenoj glavi već bila nanesena udarcem o stenu.

Averi je nakratko preminula u prenosu helikopterom, pre nego što su je oživeli.

 
 
 
View this post on Instagram
*this was actually a few days ago* Posted @withrepost • @cays04 100 days. This girl has done so much in 100 days! She fell, she was life flighted, she died and was resuscitated, she was in a coma for 12 days, she battled pneumonia three times, had the worst cough ever, had a lung collapse, had a fever for two weeks, had a dislocated shoulder, she had thrush, she had a blood clot, a kidney laceration, blood packed into her spinal cord, blood in her eye, eye surgery, a tracheotomy, a feeding tube, a skull fracture, 12 strokes, a hematoma in her brain, a TBI, vocal cord paralysis, lost over 20 pounds, and then she relearned to walk, to talk, to swallow. She is trying to overcome constant dizziness and nausea, and low blood pressure. But she’s also gone on dates, hung out with friends and family. She goes to therapy and doctors appointments several times a week even if “they suck”. She fights. She has fought every single day for 100 days. And she will keep fighting, because that’s what she does! 🧡 #avestrong #beaustrong @forthestrengthofaveryA post shared by For The Strength of Avery (@forthestrengthofavery) on

U bolnici, doktori su joj stabilizovali stanje i skenirali joj glavu i kičmu tražeći oštećenja. Saznali su da ima difuzne aksonske povrede, što znači da su pojedini nervi u njenom mozgu pokidani.

Doktori su rekli da se 90% ljudi koji doživi ovako nešto, nikad ne probudi iz kome. Ostalih 10% trajno ostane u vegetativnom stanju.

Neurohirurg je Averi probušio malu rupu u lobanji kako bi unutra ubacio senzor koji bi joj merio intrakranijalni pritisak.

Nakon četiri dana, kad su uvideli da joj se stanje ne pogoršava, izvadili su joj senzor. Provela je 23 dana na intenzivnoj nezi, dok su joj roditelji vežbali ruke i noge. Iako je bila mala verovatnoća, dvanaestog dana se probudila iz kome.

Doktori su rekli da neće moći da vidi na desno oko, ali je progledala. I posle mesec dana fizioterpaije, mogla je da hoda iako joj je kičmeni stub bio u kritičnom stanju. Danas hoda po 5.000 koraka dnevno!

Sluh desnog uha joj je oštećen i tako će i ostati.

- U bolnici je ukupno provela 68 dana zbog povrede koja je trebalo da joj prekrati život - rekla je njena majka Džesi.

Averi je sad kod kuće i svakodnevno ima terapije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA