≫ 

Spisak alkoholnih pića koja nam uništavaju zube, iznenadićete se kada vidite koje je najštetnije

Dok se zabavljate uz alkohol na nekoj proslavi retko ko zaista misli o tome kako piće utiče na telo

  • 7

Neko će, tokom pijane noći pomisliti samo na dan posle i poznati osećaj mamurluka, ali da li ste se ikada zapitali kako alkohol utiče na vaše zube?

Postoje vrste alkohola koje u većoj i manjoj meri ugrožavaju vaše zube. Sva alkoholna pića u sebi sadrže puno šećera i samim tim su jako loša za vaše žube , ali evo liste onih najštetnijih:

Mešavine alkohola i gaziranih pića

Nisu najgori od najgorih već su na listi najbolji od najgorih. Mešavina vode i tonika je najmanje štetna, a prihvatljiv je i miks vodke ili džin tonika sa gaziranom vodom ili lajmom.

Ukoliko umesto vode izaberete neki gazirani sok napravićete loš izbor jer su gazirani sokovi prepuni šećera.

Žestoka pića

Pića kao što je rum su veoma ukusna, ali to je samo zato što u sebi sadrže velike količine alkohola. Ukoliko želite da pijete žestinu bolje se opredelite za čistu vodku ili džin koji imaju manji sadržaj šećera.

pivo, svetlo i tamno pivo Foto-ilustracija: pixabay

Tamna piva

Ukoliko ste ljubitelj piva onda je najbolje da se opredelite za svetlija jer ona za razliku od tamnih piva imaju veći sadržaj vode i manji procenat kiselina.

Sajderi

Na drugom mestu ove liste nalaze se danas vrlo popularna pića- sajderi. Oni imaju veliki procenat kiselina koja je jako loša po vaše zube.

Sajderi su pića koja se prave fermentacijom soka od jabuke pa u sebi imaju visok procenat kiseline baš kao i tamna piva.

celebrate-proslava, vino, koktel, sampanjac, mladi, leto, druzenje, flert, Foto: pixabay.com

Proseko

Penušavo vino, proseko se nalazi na prvom mestu najgoreg alkohola po naše zube. Sadrži niz karakteristika koje nisu dobre po vaše zube. Poseduje visok nivo kiselina i šećera i vrlo loše utiče na zube.

Čaša proseka sadrži supenu kašiku šećera, pa razmislite šta ćete sledeći put popiti na nekoj zabavi.

VIDEO: Pere zube i čini čuda sa fudbalskom loptom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bern

    17. avgust 2019 | 10:15

    Sve što sadrži konzentrovane organske kiseline je štetno za zube jer ih razara,posebno kisele bonbone kod dece a šećer se lako ispere posle upotrebe.

  • sanja

    19. avgust 2019 | 12:54

    Sve nam pomalo unistava zube, pica, saltkisi itd., ali postoji zubna pasta sa zeolitom, zeozub. Jeste skuplja, ali stvarno je dobra, neguje desni, ja sam zadovoljna.

  • Nikodin

    17. avgust 2019 | 13:47

    Zato ja pjem rakiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA