≫ 

Imala je ekcem po celom telu, nakon uzaludne upotrebe krema, pomogla joj je jedna prosta stvar

Nejina Arieta tvrdi da je izlečila ekcem na potpuno neobičan način

  • 8

Dvadeseosmogodišnja Nejina otkrila je za portal "The Sun" da je nakon upotreba brojnih lekova i krema izlečila ekcem na potpuno prirodan način.

Mučila je muku sa suvom kožom i ekcemom više od deset godina. Stanje joj je bilo takvo da je ekcem zahvatio i kožu lica.

Kreme sa kortikosteriodima su učinile da nakon godina upotrebe postane alergična na sve i svašta, uključujući i na svoju odeću.

Noću je nosila rukavice na rukama kako se ne bi češala i pravila rane na atopičnoj koži.

Svrab, Češanje, Komarci, Koža

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Još u drugoj godini života mi je ustanovljen atopijski dermatitis. Sećam se da sam i kao mala nosila čarape na rukama koje su me sprečavale da se češem.

- Ekcem mi je zahvatio gotovo svaki deo kože, sem stopala.

Tokom 2018. godine uradila je alergo test koji je pokazao da je alergična na gotovo sve proizvode, ali i na sve spoljašnje i unutrašnje činioce.

- Odjednom sam bila alergična na avokado, brokoli, mačke, kučiće, drveće, travu, lešnike, mleko, jaja, mango, kokos, gluten, pečurke, penicilin, paradajz, spanać i soju.

Tada je odlučila da pronađe alternativnu metodu lečenja ekcema.

Najbolji savet koji je dobila u grupama u kojima su ljudi koji se bore sa ekcemom je tuširanje jednom nedeljno koje traje samo jedan minut. Cela poenta je da dozvolite da koža stvara prirodne masnoće koje su s njene kože vremenom nestale usled upotreba krema s kortikosteroidima.

- Tuširam se jednom nedeljno, vežbam mnogo kako bih izbacila toksine iz tela, na veganskoj sam dijeti i ne jedem prerađenu hranu. Moja koža ponovo uči da proizvodi masnoće. Put oporavka nije lak, ali imajte na umu da vas telo neće izdati i da će se boriti da ponovo bude zdravo, poručila je ona.

Otvorio sebi treću nozdrvu cvikcanglama UZNEMIRUJUĆI VIDEO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    17. avgust 2019 | 17:32

    Мој син је у дечачким годинама имао ексцем на длановима :јак свраб и водене мехуриће испод коже .Били смо код лекара у Београду и Паризу . Неки лекови су смиривали свраб за неки дан али не и излечење .Онда се његова баба сетила да јој је неко причао о лековитосто ХАЈДУЧКЕ ТРАВЕ .Скували смо чај од цветова хајдучке траве и он је то пио.После три-четри дана ексцем је нестао .Каснијих година понекад га је поново сврбели и имао је пликове испод коже.Поново је пио чај од хајдучке траве и ексцем је нестајао .Сад већ годинама то се више не појављује.Исто се десило и са ћерком једног нашег пријатеља .У литератури сам читао да Хајдучка трава чисти крв .Пробајте . Желим вам успех .

  • Samo

    17. avgust 2019 | 15:35

    Probiotik 90 dana da se pije. I ponavlja se svake 2 godine. Latopic se zove. I nestane. Provereno

  • ea

    17. avgust 2019 | 16:22

    Jeli to mozda i za psorijazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA