Ostala je u kolicima zbog greške doktora koji su joj rekli da joj se OVO uopšte ne može desiti

Poslali su je kući rekavši joj da je samo anksiozna

  • 1
Drewy NovaClara Curious Foto: Profimedia

Drui Nova Klara Kjurius je osetila ukočenost i teško je počela da izgovara reči dok se vozila automobilom sa suprugom Averijem. Odmah je pomislila na moždani udar.

Dvadesettrogodišnjakinja je otišla u bolnicu gde su doktori proveli sate pokušavajući da shvate šta nije u redu s njom.

Poslali su je kući, rekavši joj da je premlada da ima moždani udar, i da je samo anksiozna.

Pošto je odbila da prihvati ovakav nalaz, Drui je otišla u drugu bolnicu gde joj je dijagnostikovan ishemijski moždani udar. Doktori su uspeli da joj rastvore krvni ugrušak koji joj je blokirao dotok kiseonika do mozga. Takođe, dati su joj lekovi za krvni pritisak i smanjenje holesterola.

Drewy NovaClara Curious Foto: Profimedia

Protraćeni sati u prethodnoj bolnici uzeli su danak, pa Drui više nije mogla da govori, ni da hoda.

Iako je u međuvremenu ponovo naučila da komunicira, još uvek je zavisna od kolica kako bi se kretala.

- Kad sam shvatila da je moždani udar prošao i da sam preživela, prvo osećanje je bilo olakšanje. A onda, zbunjenost. Zašto mi se ovo desilo? - kaže Drui.

Razlog njenog ishemijskog moždanog udara nije utvrđen. Ali, poznato je da se ovo stanje može desiti usled pušenja cigareta, viskog krvnog pritiska, dijabetesa i prekomernog konzumiranja alkohola.

Drewy NovaClara Curious Foto: Profimedia

Drui se prvo oslanjala na supruga da joj pomaže, ali je polako povratila nezavisnost. Ukrasila je svoja kolica lampicama, a ima i registracioni broj na pozadini sa njenim imenom. Kad je ljudi primete, obično joj kažu koliko je to kul. Nije klonula duhom.

- Mislim da u ovom slučaju ne treba da odustanete od zabave, druženja, učenja. Ne treba da odustanete od bilo čega. Samo treba da se naviknete da određene stvari radite na drugačiji način i to ponekad može biti veoma zabavno. Nikad ne zaboravite zabavu! - kroz osmeh kaže Drui.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da, da,

    22. avgust 2019 | 13:46

    Kad zna kakva je bila a kakva he sada, tuđom greškom, baš joj je do zabave, baš kao i meni, koji decenijama ispaštam greške "nepogrešivih". Ali to je život, nas osuđenih na patnju uz večito pitanje: "Da li je moralo ovako?"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA