≫ 

Muškarci, imate probleme u spavaćoj sobi? Onda pravac na pijacu jer ovo voće čuda čini!

Lek je u prirodi

  • 2
voće pijaca foto: pixabay.com

Svi muškarci koji imaju neki vid problema u spavaćoj sobi, pre nego što pomoć potraže u tabletama, treba da isprobaju ovu namirnicu.

Rezultati istraživanja Univerziteta Harvard pokazuju da namirnice bogate flavonoidima ne samo što umanjuju rizik od mnogih bolesti, poput dijabetesa već mogu da smanje i probleme sa erektilnom disfunkcijom, stanjem koje na neki način pogađa polovinu odraslih muškaraca.

Od 6 vrsta flavonoida čak tri se nalaze u borovnicama, a dve u citrusnom voću i nude najbolju prevenciju od erektilne disfunkcije.

Istraživanje je obuhvatilo 50 hiljada sredovečnih i zdravih muškaraca tokom 24 godine. Naučnici su povezali prvenstveno njihov način ishrane sa potencijalnim problemom.

Oni koji su svake nedelje konzumirali samo male porcije bogate antocijaninima i flavonoidima (to su borovnice, citrusno voće, jagode, crveno vino, jabuke i kruške) imali su za 10 odsto manju šansu da dožive neko oboljenje, a još veću šansu od 21 odsto za erektilnu disfunkciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA