≫ 

Džastin Biber podelio savet zlata vredan: Evo šta tačno treba da radite kada vas uhvati napad panike

Pevač Džastin Biber u poslednje vreme sve više priča o svom mentalnom zdravlju, a savete koje dobije rado deli i sa svojim pratiocima.

  • 0

Biber je nedavno objavio savet koji mu je poslala baka kako se ponašati u toku paničnog napada. Metoda se zove "prizemljenje" i može pomoći svakome ko se suočava sa paničnim napadima.

- Pronađi pet stvari koje vidiš, četiri stvari koje možeš da dotakneš, tri stvari koje možeš da čuješ i jednu čiji ukus možeš da osetiš. To se zove prizemljenje. Može vam pomoći u trenucima kada osetite da gubite kontrolu i dodir sa okruženjem - glasi savet zlata vredan.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Čak je i nekoliko poznatih ličnosti podelilo svoje savete u komentaru njegovog posta.

- Kada imam panične napide stavim hladan peškir oko čela i na grudi. Ležim tako 10 do 20 minuta. Pustim muziku. Dišem duboko i smirim se - napisao je Rodni Lavoj Džunior, savetnik za mentalno zdravlje.

Ispostavilo se da je savet koji je baka dala Džastinu Biberu i te kako koristan.

- Njegova baka ima pravo. Često ovo govorim klijentima koji prolaze kroz anksioznost, panične napade i posttraumatski stres - kaže dr Dženifer Volkin koja dodaje da je tehnika 54321 prizemljenja direktno skretanje pažnje sa psihičke senzacije koja je više nego neprijatna i ispoljava se u vidu paničnog napada.

Ideja je da se osoba "izmesti" iz sopstvene glave i uspori niz misli koje čine anksioznost.

VIDEO: Svi su mislili da će im brak trajati mesec dana, a zbog ovoga su svima zapušili usta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA