≫ 

4 muškarca otkrivaju zašto su odlučili da postanu ginekolozi i da li je tačno da ih žene više vole

Da li su muški ginekolozi zaista bolji?

  • 3

Dok jedne žene izbegavaju muškog ginekologa, druge samo muškarca i žele za svog doktora. Verovali ili ne, oni postaju "ugrožena" vrsta jer samo 10 do 20 odsto diplomiranih ginekologa čine muškarci.

A onda sledi i drugo pitanje - kako to da se jedan muškarac od svih grana medicine opredeli baš za ginekologiju?

"Žene su bolji pacijenti"

Na specijalizaciji sam dežurao i video momka u čekaonici. Pitao sam ga u čemu je problem. Odgovorio mi je da "nema problema" - Moja žena misli da imam srčani udar. Ali, nema problema. Verovatno je imao srčani udar (nikada nisam saznao), ali poenta je da su žene bolji pacijenti nego muškarci. Nemaju problem da nam kažu šta nije u redu, pa ih onda i mi kao lekari razumemo bolje. Taj sistem mnogo bolje funkcioniše.

Dragan, 45

"Plaši me smrt"

Možda zvuči čudno da vam to kaže jedan doktor, ali me jako plaše bolesti i smrt. To što sam postao ginekolog učinilo je da vidim lepotu života. Moja kancelarija ispunjena je nadom i radošću svaki dan. Naravno, nije uvek sve med i mleko. Žene se više brinu o sebi i prava je privilegija raditi s njima.

Jovan, 34

"Odrastao sam sa šest sestara"

U pitanju je "srećna" grana medicine, ona u kojoj ja imam jako važnu ulogu u životu pacijenta i njegove porodice. Drugo, u pitanju je sjajno polje koje je kombinacija medicine i hirurgije. I konačno, odrastao sam sa šest sestara, pa se moj ceo život vrti oko estrogena, ovulacije i hormona.

Milutin, 56

"Brinuo sam se da neću imati dovoljno pacijenata"

Kad sam bio mlad ginekolog brinuo sam se da neću imati dovoljno pacijenata. Onda sam shvatio da postoje žene koje više vole muške ginekologe jer su nežniji i odgovorniji prema njihovom zdravlju. Jednostavno obazriviji smo jer nam i priča o menstruaciji zvuči strašno traumatično jer je mi nikada nećemo doživeti.

Nikola, 59

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    2. oktobar 2019 | 15:00

    Iz iskustva mogu reci da su muskarci bolji ginekolozi nego zene. Mislite,zene su neznije,nije tacno. Muskarci su i nezniji i bolji strucnjaci i imaju odlican pristup pacijentu. Jedna doktorka ginekolog mi je tako pratila trudnocu,da sam zbog nje izgubila bebu a da sam i dalje nastavila kod nje,sada ....nesmem ni da pomislim. Jer me je jedan profesor ginekolog spasio od nje i tako mi spasio zivot,veliko mu hvala,ali za bebu je bilo suvise kasno i nije mogao da je spasi nazalost. U Beogradu

  • Gazda

    2. oktobar 2019 | 14:01

    Pravo zanimanje :)

  • Ujka Zitko PFK

    2. oktobar 2019 | 14:29

    Nisma ginekolog al mogu da pogledam😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA