≫ 

Zašto je važno izabrati odgovarajući magnezijum

Pravim izborom odgovarajućeg preparata magnezijuma obezbeđujete sebi više energije, bolji imunitet, zdravije srce i značajno bolje opšte zdravlje

  • 1
Magnal, PR

Foto: Promo/Abela Pharm

Budite iskreni… Koliko se često setite vitamina i minerala kada se dobro osećate? Uopšte ne? Tako smo i mislili… Obično se vitamina i minerala setimo kada se razbolimo, ne osećamo se dobro, umorni smo i malaksali, što je velika greška.

Vitamini i minerali predstavljaju esencijalne mikronutrijente od izuzetne važnosti za opšte zdravlje našeg organizma, naročito za ključne biohemijske i metaboličke reakcije koje se odvijaju u našem telu. Često nemamo dobar uvid šta se tačno dešava u našem organizmu i koji nam nutrijenti nedostaju, već na to obratimo pažnju onda kada su njihove vrednosti drastično opale, i simptomi nedostatka vitamina i minerala su već uveliko vidljivi.

Jedan od minerala koje od izuzetne važnosti za naš organizam je magnezijum.

Magnezijum je mineral koji se inače nalazi svuda oko nas: u zemlji, moru, biljkama, životinjama i našem organizmu. Oko 60% magnezijuma u ​​telu nalazi se u kostima, a ostatak (oko 40%) u mišićima, mekim tkivima i telesnim tečnostima, uključujući i krv. Svaka ćelija u našem telu u nekoj koncentraciji sadrži magnezijum.

Uticaj magnezijuma na naše zdravlje je toliko presudan i dalekosežan, da se simptomi njegovog odsustva ili manjka odražavaju u celom organizmu. Magnezijum aktivira preko 300 enzimskih reakcija, koordinirajući i hiljade biohemijskih reakcija koje se svakodnevno dešavaju u našem telu. Jedna od glavnih uloga magnezijuma je da deluje kao kofaktor ili “pomoćni molekul” u biohemijskim reakcijama u kojima učestvuju razni enzimi.

Magnal, PR

Foto: Promo/Abela Pharm

Šta sve radi magnezijum u našem telu?  Pre svega, magnezijum je presudan je za proizvodnju energije u organizmu, prenošenje nervnih impulsa, kontrakciju mišića, koagulaciju krvi, metabolizam hranljivih materija i formiranje kostiju i ćelija. Magnezijum takođe pospešuje zdravlje srca, poboljšava naše raspoloženje i pamćenje, obezbeđuje dobar i kvalitetan san.

Nedostatak magnezijuma, poznat i kao hipomagnezijemija, često je previđen zdravstveni problem, koji može imati kasnije dalekosežne posledice. Iako je potrebno da magnezijum najviše unosimo putem ishrane, mnoge studije sugerišu da 75% opšte populacije ne zadovoljava svoj dnevni preporučeni unos magnezijuma. U nekim slučajevima, nedostatak magnezijuma može biti nedovoljno dijagnostikovan, jer se očigledni znaci obično ne pojavljuju, sve dok nivo magnezijuma ne postane jako nizak.

Kada se javi nedostatak magnezijuma u organizmu, simptomi mogu biti brojni i ozbiljni, počevši od umora, malaksalosti, mišićne slabosti i grčeva, depresije i anksioznosti, visokog krvnog pritiska, srčanih aritmija, osteoporoze i mnogih drugih.

Magnal, PR

Foto: Promo/Abela Pharm

Da bismo predupredili i sprečili ove nimalo naivne zdravstvene posledice, i na vreme obezbedili preporučeni nivo magnezijuma, preporučuje se svakodnevna suplementacija magnezijumom. Međutim, kako u današnje doba od toliko ponuđenih suplemenata izabrati pravi i odgovarajući suplement magnezijuma?

Pre svega, šta je sve potrebno da ima idealan suplement magnezijuma? Na prvom mestu najbolju apsorpciju i iskoristljivost za naš organizam. Zatim usavršen proizvod sa primenom najmodernije tehnologije proizvodnje. I na kraju, najvažnije- kvalitet, renome i poverenje u proizvođača.

Kao što i jedan ključ ne može otvoriti svaku bravu, tako i svaki, bilo koji oblik magnezijuma ne može zadovoljiti naše dnevne potrebe za ovim mineralom. Mnogi oblici i suplementi magnezijuma nisu najefikasniji zbog oblika u kom se u njima magnezijum nalazi, sastava preparata, neadekvatne kombinacije sastojaka, nedovoljnog implementiranja procesa savremene tehnologije. Međutim, sada postoji novo, inovativno rešenje!

Magnal, PR

Foto: Promo/Abela Pharm

Kompanija Abela Pharm sa ponosom predstavlja Magnall®, prvi multimagnezijum brend na našem tržištu, koji se sastoji od 6 proizvoda magnezijuma, pažljivo dizajniranih za naše različite potrebe za magnezijumom.  

Svaki od Magnall® proizvoda može se pohvaliti pažljivo odabranom kombinacijom i formulacijom magnezijuma i ostalih vitamina i minerala, za koje je brojnim ispitivanjima i kliničkim istraživanjima   dokazano da je optimalna bioraspoloživost i apsorpcija magnezijuma znatno veća pri datim kombinacijama magnezijuma i pojedinih vitamina i minerala u Magnall® proizvodima, što potvrđuje činjenicu da se magnezijum u kombinaciji sa vitaminima i mineralima iz Magnall® proizvoda, u odnosu na druge proizvode brže i bolje apsorbuje u organizmu.

Magnall® proizvodi su proizvedeni u saradnji sa najinovativnijim kompanijama u svetu, i obezbeđuju da u samo 1 kapsuli dnevno imate maksimalan efekat suplementacije magnezijumom tokom celog dana!

Magnal, PR

Foto: Promo/Abela Pharm

Sada konačno pred sobom imate najsavremeniji i obogaćen proizvod magnezijuma, u skladu sa najvećim svetskim standardima, vaše je samo da izaberete koji Magnall® želite, i za koju namenu!

Magnall® Marine Mineral, Magnall® Direct, Magnall® Immuno, Magnall® Cardio, Magnall® Relax i Magnall® Sleep nestrpljivo čekaju da ih isprobate i potvrdite njihovu superiornost!

Jer Magnall® proizvodi su ipak, više od magnezijuma!

Sve o novim Magnall® proizvodima možete pročitati i informisati se upravo OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bern

    15. oktobar 2019 | 16:02

    Ja sam izabrao magnezijum iz hrane i za mene je najbolji,ima ga dovoljno i alternative nema,ko ne može da koristi hranu bilo koji da izabere neće pogrešiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA