Kada vaš mališan padne na lice odmah mu dajte gumene bombone! Evo zašto je to važno

Super trik jedne medicinske sestre pomoći će vam da utvrdite da li se vaše dete ozbiljno povredilo prilikom pada

  • 0
Devojcica jede gumene bombone Foto: Shutterstock

Jedna mama podelila je sa svetom veoma koristan savet koji je dobila od pedijatrijske medicinske sestre kada je nakon pada odvezla svoju četvorogodišnju ćerkicu u bolnicu.

Wendy Wood Foto: Facebook/Wendy Wood

Ova zaposlena mama bila je izbezumljena od straha kada je prvog dana škole njena ćerkica pala na lice u dvorištu. S modricama na licu odmah je odvela u bolnicu. Tamo je dobila savet zlata vredan, a koji je podelila sa prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama.

Medicinska sestra joj je predložila da devojčici da gumene bombone kako bi proverila da li je neka kost na licu slomljena.

Wendy Wood Foto: Facebook/Wendy Wood

- Fantastičan trik sam danas naučila od sjajne medicinske sestre na pedijatriji - napisala je mama na Fejsbuku - Ako je vaše dete palo na lice i sumnjate da je možda polomilo neku kost, dajte mu gumenu bombonu. Ako nije u stanju da je žvaće, obavezno ga vodite u bolnicu i tražite rentgen.

Komentari na njenu objavu su bili oprečni. Dok je jedan broj roditelja izrazio sumnju da se treba oslanjati na bombone kao pomoć u dijagnostici, bilo je i onih koji su bili zahvalni na ovom mudrom savetu.

- Mislim da bi nam ova informacija zaista bila od koristi sa našim nespretnim detetom - napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA