Jednom godišnje ima seks sa suprugom, a posle toga leži u krevetu četiri dana: Evo šta je razlog

Ona se plaši da će potpuni nedostatak polnog odnosa negativno uticati na njen brak

  • 2
Natalie Bricker Foto: Privatna arhiva

Ova žena pati od jakog bola u predelu karlice svaki put kad se uzbudi, pa ima seks sa svojim suprugom samo jednom godišnje.

Natali Briker (35), iz Delavera SAD, dijagnostikovan je "trajni genitalni poremećaj" 2018. godine, koji prouzrokuje jak bol i grčeve u vaginalnom zidu i rektumu.

Ovo stanje je toliko žestoko da Natali mora da leži u krevetu četiri dana nakon seksa sa njenim suprugom Robertom, pa često mora da drži vreću leda u genitalnom predelu, kako bi umanjila bol.

Svaki put kad se uzbudi javlja joj se bolni grč, pa Natali kaže da se oseća kao da ju je "udario kamion".

Uprkos bolu, ona svake godine upražnjava polni odnos sa Robertom jer se plaši da će potpuni nedostatak seksa negativno uticati na njihov brak. 

Natalie Bricker Natali i Robert / Foto: Privatna arhiva

Ovo stanje joj je prouzrokovalo i to da ne može da nosi tampone, a mora i da popije nekoliko čaša pića pre seksa kako bi ga "pregurala".

- Mnogo mi je teško jer je uzbuđenje prirodna stvar, a mene boli. Nekad toliko da čak i hodanje čini teškim. Kad bih masturbirala, imala bih jake, oštre bolove oko klitorisa. Zbog ovoga postoje nesigurnosti u mom braku . Zato što ne upražnjavamo seks, plašim se da će da će imati aferu. On je dobar čovek. Oženio se sa mnom znajući situaciju - kaže Natali.

Ona smatra da je ovo stanje nastalo posle saobraćajne nesreće koju je imala pre 17 godina. Ona veruje da je tad povredila pudendalni nerv koji šalje informacije do eksternih genitalija.

Posle nezgode je počela da oseća bol u toku seksa sa Robertom, a 12 godina kasnije joj je dijagnostikovana "pudendalna neuralgija".

- Posetila sam veliki broj lekara - od specijalista do psihijatara. Zaista je grozno kad mi ljudi kažu da sam sve umislila - ističe Natali.

Natalie Bricker Natali i Robert / Foto: Privatna arhiva

Bol ima toliki uticaj na Natalin život da je odustala i od svoje karijere zdravstvenog radnika.

- Pijem lekove protiv bolova i osećam se umorno. Počela sam i da se osećam anksiozno i da imam napade panike. Bila sam slomljena što sam morala da napustim svoj posao, ali jednostavno time više nisam mogla da se bavim - napominje Natali.

Budući da je imala više terapija, Natali se sad oseća malo bolje. Primila je pudendalne botoks injekcije, kao i injekciju koja blokira poruke koje se prenose do pudendalnog nerva. Napadi bola sad traju dva, umesto četiri dana.

- Posle injekcija se osećam bolje. Mogu da šetam i ne plašim se da li će bol ponovo nastupiti. Idem i kod psihoterapeuta i vodim dnevnik o progresu - kaže Natali.

Ovo stanje je uticalo i na to da ovaj par još uvek nema decu. I Robert ima problema u tom pogledu, pa će pokušati sa vantelesnom oplodnjom. Ako i to ne uspe, Natali i Robert planiraju da usvoje dete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA