≫ 

Najveća greška koju pravite sa belim lukom i tako ubijate njegova antikancerogena dejstva

Sledeći put sačekajte barem 15 minuta pošto iseckate luk

  • 11

Odmah "bacate" beli luk u šerpu čim ga očistite? Greška!

Najbolji način da dobijete sve antikancerogene sastojke iz luka jeste da ga iseckate na sitne komadice, te da sačekate minimum 15 minuta pre nego što ga skuvate.

Zašto?

Upravo je to vreme potrebno enzimu koji se nalazi u luku da se pomeša i deluje u kombinaciji sa ostalim sastojcima luka i tako proizvede alicin.

Alicin je sastojak koji se povezuje sa prevencijom kancera, a nagla zagrejanost upravo uništava ovaj enzim od kog nastaje alicin.

Zato je najbolje da sačekate 10 do 15 minuta pre nego što ga skuvate.

Video: Sve što niste znali o mladom luku, sada ćete saznati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    14. oktobar 2019 | 15:49

    Ja ga grickam ko semenke ,el to uredu ?

  • Realista

    14. oktobar 2019 | 16:57

    Ja ga jedem "sirovog", jedna glavica i uz slaninicu i malo sira.

  • Косингас

    14. oktobar 2019 | 19:34

    Какве везе има, да ли ће га у врелу воду убацити одмах, или 15 минута касније?! И у првом и у другом случају изгубиће се храњиви састојци, односно алицин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA