≫ 

Ko vam čuva decu? Jak imunitet

Infekcije respiratornog sistema predstavljaju najčešće infekcije u pedijatrijskoj populaciji od kojih deca u proseku obole 4-7 puta godišnje, dok ona koja borave u dečijim kolektivima (jaslice, vrtići, škole...) značajno češće

  • 5

Respiratorne infekcije se veoma brzo šire, jer se prenose kijanjem, kašljanjem ili neposrednim kontaktom obolelih sa zdravim osobama. Najčešće su virusnog porekla, uglavnom traju kratko, protiču bez komplikacija i ne zahtevaju primenu antibiotika.

Iako su najčešće bezazlene i prolaze bez komplikacija, akutne respiratorne infekcije, ipak remete svakodnevni ritam cele porodice. O zdravlju treba misliti na vreme, povesti računa o prevenciji, ojačati imunitet, posebno sada, kada je sezona respiratornih infekcija pred nama.

Poznato je da je imuni sistem odbrambeni sistem koji štiti organizam od štetnih uticaja različitih agenasa iz spoljašnje sredine. Ono što se manje zna je da su creva najveći organ imunog sistema čoveka, jer se u njihovom zidu nalazi preko 70% ukupnog broja imunih ćelija organizma. Zbog toga je crevna mikrobiota, koju čine milijarde korisnih (probiotskih) bakterija prirodno nastanjenih u crevima, veoma važna za pravilan razvoj organizma.

Probiokid Immuno, Hemofarm

Foto: Promo/Hemofarm

Održavanjem prirodnog balansa crevne mikrobiote jača se imunitet deteta. U tu svrhu se danas sve više koriste sinbiotici (ProbioKid immuno) - preparati koji predstavljaju kombinaciju probiotskih bakterija i prebiotika.

Kontinuiranom primenom ProbioKid immuno dokazano se smanjuje učestalost respiratornih infekcija, učestalost upotrebe antibiotika, pojava povišene telesne temperature, kašlja, rinoreje (sekrecije iz nosa) i broj dana odsustva dece iz kolektiva.

Ništa ne treba da bude važnije od detetovog zdravlja, ali i od zdravlja cele porodice. Kako bolesno dete nije za kolektiv, dodatni problem može predstavljati i čuvenje bolesnog deteta pogotovo ako su roditelji zaposleni, te odsustvo sa posla roditeljima može stvoriti i dodatni stres. Sada, kada je sezona respiratornih infekcija u punom jeku, moramo misliti o imunitetu naših najmlađih. Jer, decu nam mogu pričuvati baba i deda, tetka, sestra, dadilja, komšija… ali svakog dana decu čuva jedino jak imunitet.

Saveznik u toj borbi nam svakako može biti ProbioKid immuno, jer uz ProbioKid immuno virusima je odzvonilo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @@@@

    8. novembar 2019 | 11:56

    Pa normalno da su deca sada stalno bolesna kad roditelji previse ih paze, iskreno ja sam znala kad mi padne pa pod podignem dunem malo i pojedem, a danas to ni slucajno, prljavo je...nikad mi nista nije falilo, previse su ova deca danasnja osetljiva svaki virus koji prodje pored njih gotovi su.... to je sve na neku ruku greska roditelja jer moraju da puste decu malo da se celice i da im se sam organizam brani pa da vidis kako nece stalno biti bolesna. To sve ide od malena, kako ga naviknes tako ce biti do kraja zivota ili ce biti jaki i otporni ili ce biti stalno bolesljivi...ja imam cerkicu od godinu dana i secam se pala joj je neka kifla na pod i ja podizem i dajem joj da nastavi da jede, a meni moja drugarica kaze kakva si ti to majka dajes joj sa poda, pa staa i ja sam jela sa poda pa mi nista ne fali hvala bogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA