≫ 

Kamila je došla u Srbiju kako bi promenila pol: "Borim se kako moram, ne dam na sebe"

Kamila je pre pola godine došla u Srbiju u želji da promeni pol

  • 1
Kamila Foto: Telegraf.rs/Prinscreen/Eksploziv/Prva.rs

Kamila je pre pola godine došla iz Bihaća u Banju Koviljaču u želji da u Srbiji promeni pol. Ona živi u Centru za tražioce azila i čeka na operaciju koja će joj omogućiti da bude ono što je trebalo da bude od rođenja – žena, prenosi Prva.rs.

-Borim se kako moram. Ne dam na sebe, rekla je i dodala da nazad u rodni Bihać kao Kamila ne može, jer tamo ne može da nađe pomoć.

- Po povratku u Bosnu i Hercegovinu plašila bih se raznoraznih posledica. Tamo mogu biti napadnuta od strane huligana, ne daj Bože silovana, a mogu biti i ubijena, upozorila je ona.

- Pokušavala sam. Pružiće mi pomoć samo u tome da me proglase ludom. Dosta je bilo. Ja sam devet puta bila na klinici. Mislim da će mi u Srbiji biti bolje. U Beogradu, rekla je ona.

Istakla je da je njena učiteljica još u prvom razredu primetila njeno drugačije ponašanje i držanje koje je bilo poput držanja devojčica, ali su je zbog toga ismevali drugari u odeljenju. Ima roditelje i mlađeg brata, a stari život ostavila je iza sebe kada je prešla granicu.

- Kada sam roditeljima rekla da želim da promenim pol, dobila sam strašne batine te noći od oca, ispričala je ona.

Do sada je u Srbiji oko 1.500 ljudi izvršilo operaciju promene pola, a od toga njih 400 je iz bivših jugoslovenskih republika.

Video: Ispovest transrodne osobe: Upoznajte Aleksandra koji je kao tinejdžer shvatio da nije Milica

(B92/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA