Ovo su poslovi koji kod žena povećavaju rizik od dobijanja srčanog udara

Doktori upozoravaju da postoje određena zanimanja kojavas izlažu većem riziku od srčanih oboljenja

  • 1

Najnovija studija došla je do zaključka da su žene koje rade u zdravstvu izložene većem riziku od dobijanja kardiovaskularnih zdravstvenih problema.

Eksperti su išli i dalje pa su precizirali da su najugroženije medicinske sestre, radnici iz zdravstvene pomoći i socijalni radnici.

Pored ljudi u zdravstvu podložniji srčanim problemima su i radnici na blagajnama, utvrdila je studija Univerziteta u Filadelfiji.

Studija je posmatrala preko 65 hiljada žena i kod njih 13 odsto utvrđeni su kardiovaskularni problemi i povezanost sa pomenutim zanimanjima.

Gušenje, Bolesti srca, Srčani udar, Astma, Bol u grudima, Foto: Profimedia/Corbis

Socijalni radnici imaju čak 36 odsto više rizika za dobijanje bolesti srca, a 33 odsto više rizika imaju radnici koji rade na blagajnama.

Žene sa nekih radnih mesta u medicinskom sektoru imaju 16 odsto povećan rizik od kardiovaskularnih oboljenja, a najviše u sektoru medicinskih sestara, psihijatrije i kućne nege.

Kada je reč o poslovima koji su dobri po rad srca eksperti kažu da su to agenti za prodaju nekretnina, posrednici u prodaji i administrativni asistenti.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Agentica za nekretnine

    12. novembar 2019 | 17:48

    100 % tacno. 😄😃😀😊☺😉😍😘😁😂😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA