Kako da se oslobodite prehlade za samo 24 sata?

Svi znamo taj osećaj koji nagoveštava razboljevanje kada počne da nas grebe grlo i nos

  • 3

Važno je da kada osetite prve simptome prehlade ne čekate da vidite koliko će vas jako stegnuti, jer ako počnete na vreme da se boriste s prehladom možda uspete da je se oslobodite pre nego što postane ozbiljno.

Postoje neki trikovi koji bi mogli da preseku početak prehlade i ublaže njene dalje simptome.

1. Vruć tuš

 

Vruća voda može da pomogne u oslobađanju sekreta iz nosa i oslobađanja napetosti koje osećamo u sinusima.

2. Vitamnin C

 

Pokušajte da jutro počnete sa salatom od kivija i pomorandže. Izbegavajte kafu i čaj jer zbog kofeina možete da dehidrirate, umestpo toga popijte čašu soka od pomorandže.

3. Inhaliranje

 

Znamo koliko pomaže deci kada se prehlade, a delotvoran je i kod odraslih. Inhalirajte se običnim fiziološkim rastvorom ili nekim eteričnim uljem.

4. Ostanite kod kuće, utoplite se

 

U kućnim uslovima infekcija se neće širiti dalje. Ako baš morate da izlazite, stavite šal preko usta i nosa.

Prehlada, Grip, Povišena telesna temperatura, Toplomer, Grip, Prehlada

Foto-ilustracija: Profimedia

5. Domaća pileća supica

 

Nema ničeg boljeg od domaće supice kuvane s pilćim leđima, nogicama, lukom i povrćem. Takođe jako je važno da unosite što više tečnosti, najbolje toplog čaja.

6. Brazilski orah

 

Nekoliko brazilskih oraha učiniće čuda za vaš imunitet. Ovaj orah sadrži selen koji je krucijalan za dobar imuni sistem i borbu protiv virusa.

7. Začini

 

Ljuti začini kao što su čili i kari olakšavaju sekretu iz nosa da se oslobodi u spoljašnju sredinu što u trenutku može da učini da se osećate bolje.

8. Lekovi

 

Uveče je najbolje da uzmete kombinaciju paracetamola i brufena ako se osećate slomljeno. Tako ćete otkloniti glavobolju, temperaturu i bolove u mišićima i spavaćete bolje.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    14. novembar 2019 | 20:14

    Mene prehlada zaobilazi jer rdovno koristim kurkumu i OPC+C acerola iz semena grozdja koja obiluje velikom kolicinom vitamina C duplo vise od limuna. Zato sam i zaboravila kada sam bila bolesna, jer me ovi suplementi stite od virusa i prehlade a takodje jaca iminitet sve zahvaljujuci pro100.

  • Roki

    13. novembar 2019 | 22:07

    Nikako

  • lenka

    18. novembar 2019 | 15:12

    Lekovita svojstva kurkume koriste se u medicini više od 4000godina za lečenje širokog spektra bolesti.Kurkuma je zahvaljujući svojim antiupalnim,antibakterijskim intivirusnim svojstvima od davnina u upotrebi kada su u pitanju bolest zglobova,različiti oblici artitisa,olovi u kostima,ičmi kod osteopenije i osteoporoze.Takođe se kurkuma upotrebljava kod anemije jer je bogata gvođžem,u kombinaciji sa medom i na taj način se povećava apsorbacija gvožđža.pored glavnog sastojka kurkumina,kurkuma sadrži i vitamine B6,B3 kao i minerale kalijum gvožđe i mangan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA