≫ 

Doktor šokirao izjavom: Sve više carskih rezova zbog fenomena "debelih vagina"

Broj beba koji je rođen carskim rezom udvostručio se u poslednjih 15 godina

  • 3

Početkom ove nedelje jedan doktor je gostujući na BBC radiju u Škotskoj šokirao slušaoce svojom izjavom da se porast carskih rezova desio zbog "debelih vagina".

Dr Marko Gaudoin izjavio je u jednoj radijskoj emisiji da se broj beba rođenih carskim rezom povećao jer gojazne žene imaju debele vaginalne kanale zbog kojih bebe nemaju dovoljno mesta za prirodan porođaj.

- Kod gojaznih žena imate povećan procenat masnog tkiva u porođajnom kanalu što ga čini znatno užim što posle otežava bebi da sklizne kroz porođajni kanal u spoljašnji svet, kaže doktor i dodaje da gojazne žene mogu zbog toga da imaju ometen porođaj.

Ipak, dr Gaudoin je od tada pretrpeo brojne kritike zbog njegove bizarne tvrdnje.

Dr Virdžinija Beket kaže da ometeni porođaj nema nikakve veze sa fenomenom "debelih vagina".

strije, celulit, oziljak, oziljci, koza posle porođaja, trudnoće, gojaznost

Foto: Shutterstock

- Mnoge žene su imale ometeni porođaj, ali to nema nikakve veze sa veličinom vagine, kaže dokrtorka i ističe da do komplikacija dolazi zbog položaja bebe u porođajnom kanalu ili kada dođe do disproporcije u veličini bebe i porođajnog kanala.

- Gojazne žene će obično roditi gijazne bebe i to najčešće zbog dijabetesa, kaže doktorka i dodaje de se veće bebe teže rotiraju i kreću kroz kanal pa je za njih sigurniji porođaj carskim rezom kako bi se sprečile eventualne komplikacije.

- Carski rez je potpuno siguran način porođaja, a u mnogim slučajevima je doneo bolje zdravlje, kako za porodilju tako i za bebu, ističe doktorka Beket.

Doktorka kaže da je broj beba rođenih carskim rezom porastao zbog toga što žene danas rađaju u kasnijim godinama, ali i zbog rasprostranjenijeg problema s gojaznošću.

Video: Prvi plač usred busa! Muž se oduzeo, žena se porodila uz pomoć putnika

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snuk

    14. novembar 2019 | 14:23

    Kakva god da je vagina ona je najlepsa..🤤

  • Kiki

    18. novembar 2019 | 06:21

    Nakon porodjaja carskim rezom vagina ostaje uska, sto je najvaznije za dalje seksualne odnose

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA