≫ 

Bila je toliko gojazna da je morala da napusti posao, a danas je neprepoznatljiva

Neprestano je naručivala hranu...

  • 1
Louise Nicola Hickson Foto: Facebook/Louise Nicola Hickson

Kad je došla do 170 kilograma, Luiz Nikola Hikson nije više mogla da ide na posao. Gojaznost joj je u toj meri umanjila nivo energije da je od bola jedva mogla da hoda.

Budući da nije želela da završi kao njen otac koji ima dijabetes tipa 2, dvadesetosmogodišnja Luiz je bila rešena da preduzme drastične mere kako bi izgubila na težini.

Krenula je na dijetu i imala je vertikualnu "sleeve" gastrektomiju kojom je uklonila deo stomaka i umanjila ga za 15%. Od tada je smršala 80 kilograma!

Danas, Luiz ima više samopouzdanja nego ikad, a i više ne pati od depresije.

- Sad sam 90% srećnija nego što sam ikad bila. Volim da zasmejavam ljude. Čak mi se čini da sam ranije humorom pokušavala da prikrijem svoju gojaznost. - kaže Luiz.

Kilograme je nagomilala tako što je jela piletinu i kinesku hranu koju je neprestano naručivala. Borila se sa depresijom i anskioznošću, pa je hranom pokušavala da se "uteši". Za ručak je jela sendviče sa slaninom i velike porcije ugljenih hidrata za večeru.

Toliko se bila ugojila da nije mogla da prati svoju porodicu kad su išli u kupovinu. Često je dobijala i infekcije za koje veruje da su bile posledice većeg broja kilograma.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by MDWfeatures (@mdwfeatures) on

- Stalno sam se loše osećala. Imala sam bolne menstruacije. Jedva da sam mogla da hodam pet minuta u kontinuitetu, pre nego što bi mi se noge zapalile. Otišla sam na vertikalnu "sleeve" gastrektomiju u februarru 2018. godine i od tada održavam mnogo zdraviju vezu sa hranom. - napominje Luiz.

Danas u odmerenim količinama jede piletinu, salatu sa lososom, kari, bolonjeze, voće, povrće, proteinski šejk, a ne uskrati sebi ni čokoladu.

- Samo umereno! Od svega pomalo - ističe Luiz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    30. novembar 2019 | 22:46

    Pošteno je žena rekla kako se izborila sa kilogramima.Nije pričala bajke o magičnim šejkovima,napicima, tabletama....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA